Ford Edge

De Ford Edge is voor het modeljaar 2019 vernieuwd. Naast wat cosmetische aanpassingen zijn vooral het comfort en de veiligheidssystemen onder handen genomen. Voor de Nederlandse markt heeft Ford het lekker simpel gehouden, de Edge is namelijk alleen te bestellen in de ST-Line uitvoering.

Meer ‘’Europees’’ aanzicht

De Ford Edge heeft dankzij zijn voormaat en de grote in chroom uitgevoerde grille altijd wel een beetje een Amerikaanse stempel gedragen. Aangezien Ford steeds meer modellen voor zowel de Amerikaanse als Europese markt introduceert is ook de Edge hierin meegegaan. Ondanks dat de cosmetische aanpassingen niet heel ingrijpend zijn geweest past de vernieuwde Edge beter tussen zijn broertjes. Dit komt voornamelijk door de vernieuwde grille. Het design van deze grille zien we onder andere terug bij de Fiesta en de Focus. We kunnen dus concluderen dat de Edge zich ‘’Europees’’ heeft aangepast. Of zijn wij Europeanen langzaam van het Amerikaanse design gaan houden? De Ford Mustang lijkt namelijk wel de inspiratie voor dit nieuwe design.  

De Edge gaat voor comfort en veiligheid

De vernieuwde Edge is voorzien van de laatste technische snufjes. Denk hierbij aan een aanpasbaar digitaal instrumentarium, verwarmde- en verkoelende stoelen, draadloze telefoon lader en het SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem met 8 inch touchscreen. Een 1000 Watt B&O geluidssysteem zorgt voor een optimale audio ervaring.

Op gebied van veiligheid is de Ford Edge helemaal rijk uitgerust. Naast de bekendere systemen zoals onder andere Adaptive Cruise Control, Lane Centering-technologie, Traffic Sign Recognition en Post Collision Braking beschikt de Edge ook bijvoorbeeld over Evasive Steering Assist. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat ook in de stad bij een lage snelheid andere weggebruikers en objecten worden gedetecteerd en er zo nodig wordt ingegrepen wanneer er een aanrijding dreigt.

Één uitvoering voor de Nederlandse markt

Wie de vernieuwde Ford Edge in Nederland wilt rijden heeft het makkelijk wat betreft het kiezen van de uitvoering. De Edge komt namelijk in Nederlands alleen in de ST-Line uitvoering. Het is dus een kwestie van kleur, velgen en de opties kiezen en klaar.

Ook onder de motorkap valt er weinig te kiezen. De Edge wordt geleverd met een 238 pk sterke 2.0 liter EcoBlue bi-turbo dieselmotor met een achtraps automaat. Via het Intelligent All-Wheel Drive wordt het vermogen automatisch verdeelt over vier- of twee wielen. Dit zorgt voor een optimaal rijcomfort en verbruik

De Nederlandse prijs van de Ford Edge ST-Line start bij de €76.145,-

Categorieën