Citroën C3

Citroën heeft zijn C3, de populaire hatchback, vernieuwd. Nog meer dan ooit is het een auto die je compleet kan aanpassen aan je eigen stijl. De nieuwe C3 is namelijk op 96 verschillende manieren te configureren!

Vernieuwd uiterlijk

De vernieuwde C3 is een update op de derde generatie, die sinds 2016 te verkrijgen is. Onder andere de voorkant is aangepakt: Citroën zegt dat de voorkant nu meer gelijkenis vertoond met het Cxperience prototype, ook uit 2016. Dit is vooral te zien aan de koplampen: een extra chroomrandje verbindt nu de koplampen met de grille met logo en de dagrijverlichting.

Vernieuwde Citroën C3

De koplampen, die voortaan volledig LED zijn, hebben een volwassener ontwerp gekregen. Ook de mistlichten zijn nieuw. Bijzonder is dat de omlijsting van de mistlampen onderdeel is van het personaliseren: je kunt ze in meerdere kleuren verkrijgen. Door de onderste grille en de bumper iets uit te laten steken, lijkt de motorkap hoger te liggen dan bij de vorige C3, maar dit is slechts optisch bedrog.

Aan de zijkant vallen de nieuwe airbumps op. Deze eigenwijze stijlelementen introduceerde Citroën al jaren geleden op Cactus (waar ze ondertussen niet meer opvallen), maar ze ogen nog steeds hip en modern. Naast dat ze het eigenwijze karakter van Citroën onderstrepen, hebben ze wel degelijk een functie: ze beschermen de deur tegen schade van deuren van naastgeparkeerde auto’s.

Ten opzichte van het vorige model zijn de airbumps op de deur groter geworden. Op de achterbumper zijn airbump-achtige vormen in zwart plastic toegevoegd. Aan de achterkant vallen verder nieuwe achterlichten met 3D-effect op, iets wat Citroën al op andere modellen heeft laten zien. De achterklep is ook licht gewijzigd en er zijn nieuw ontworpen velgen verkrijgbaar.

Vernieuwde Citroën C3

Aanpassen aan je persoonlijkheid

Citroën heeft bij zijn automobielen altijd al de nadruk gelegd op eigenzinnigheid en comfort, en dat is met de C3 niet anders. Door middel van zeven carrosseriekleuren, vier kleurpakketten, vier dakkleuren, drie decoratiemogelijkheden voor het dak en drie stylingpakketten zijn in totaal 96 verschillende ontwerpen mogelijk. Het moet wel heel uitzonderlijk zijn als er niks voor jou bij zit!

Wat niet is veranderd aan de C3 is de aandacht voor comfort. Zoals het Citroën betaamd zorgt het onderstel ervoor dat je oneffenheden in het wegdek niet meekrijgt en door de goede isolatie is het muisstil in de auto. Het comfort wordt nog verder verhoogd door de optionele Advanced Comfortseats uit de grotere modellen. Je zou wensen dat je thuis zulke comfortabele stoelen had staan!

Vernieuwde Citroën C3

Uiteraard beschikt de vernieuwde Citroën C3 ook over de laatste elektronische snufjes, die het comfort en de veiligheid verhogen. Een deel hiervan is standaard, anderen staan op de optielijst. Adaptive cruise control is niet leverbaar, maar wel een handige dashcam, die automatisch de beelden net voor en na een ongeval opslaat. Omdat de beelden via de bijgeleverde app op te roepen zijn, kun je alles wat je auto opneemt ook delen op social media.

De vernieuwde C3 is binnenkort te bestellen en wordt vanaf juni geleverd. Precieze details en prijzen worden op een later tijdstip bekend gemaakt. De Citroën C3 is verkrijgbaar met twee 1.2-liter driecilinder benzinemotoren (82 of 110pk) of een 1.5-liter dieselmotor (102pk).

Categorieën