BMW M240i Coupé 2017

Nadat BMW vanochtend de bijgewerkte 1 Serie heeft onthuld, is het tijd voor de vernieuwde 2 Serie Coupé en 2 Serie Cabriolet. De update bestaat uit een herontworpen voorzijde, opgewaardeerd interieur en nieuwe opties. De marktintroductie staat gepland voor juli dit jaar.

Opnieuw getekende voorzijde

Het eerste dat opvalt aan de vernieuwde 2 Serie-modellen, is het opnieuw getekende front. Voortaan beschikken ze standaard over nieuwe Bi-LED-koplampen, maar optioneel is ook adaptieve Full LED-verlichting verkrijgbaar.

Wat ook in het oog springt, zijn de grotere grille en luchtinlaten voor nèt wat betere motorkoeling. Tot slot zien we nieuwe LED-achterlichtunits, die overigens standaard inbegrepen zijn. Alle genoemde veranderingen gelden trouwens ook voor de M2 Coupé.

Voortaan heeft de klant meer keuze qua carrosseriekleuren en velgdesigns. Het kleurenpalet is uitgebreid met Mediterranblau, Seaside Blue en Sunset Orange, terwijl nieuwe velgen leverbaar zijn in de maten 16, 17 of 18 inch.

Nieuw ontworpen dashboard

Net als in de zojuist gepresenteerde 1 Serie, zijn ook de 2 Serie Coupé en 2 Serie Cabriolet voorzien van een nieuw dashboard. Daarnaast zijn er contrasterende stiksels, verchroomde delen en hoogglanzend zwarte oppervlakken aanwezig. Of dit nog niet genoeg is, biedt BMW vanaf nu nieuwe stoffen/bekleding en andere personaliseringsmogelijkheden aan.

Uiteraard mag ook het nieuwste iDrive-bedieningssysteem niet ontbreken. Naast de aanraakgevoelige Touch Controller, is het optionele Professional-navigatiesysteem ook te bedienen via spraakbesturing en het touchscreen. Draadloos je smartphone opladen behoort nu eveneens tot de mogelijkheden, alsmede een optionele Wi-Fi-hotspot.

Van 136 tot 370 pk

BMW sleutelde niet aan het huidige motoraanbod. Dit betekent dat de 218i (136 pk) nog steeds de instapper is en de M2 Coupé (370 pk) als topmodel in de prijslijst staat. Bij de dieselmotoren loopt het maximumvermogen uiteen van 150 tot 224 pk.

Categorieën