BMW M140i 2017

BMW heeft vandaag officieel de licht vernieuwde 1 Serie voorgesteld. Het gaat vooral om een verbeterd interieur en uitgebreider leveringsprogramma. In juli verschijnt zowel de drie- als vijfdeurs-variant in de showrooms. Prijzen volgen op een later moment.

Herzien interieur

De grootste update die BMW doorvoert, is het herziene interieur. Het dashboard is compleet nieuw ontworpen, en ook het instrumentarium ontving een andere vormgeving. Tevens heeft de middenconsole voortaan een hoogglans zwarte afwerking, terwijl de bekerhouders verstopt zitten onder een roldeksel. Daarnaast ontdekken we verchroomde afwerking voor sommige bedieningsknoppen en andere contrasterende stiknaden.

Ook is de opgefriste 1 Serie voorzien van een verder ontwikkelde iDrive-bediening. Veel functies, zoals navigatie en infotainment, zijn met de iDrive Touch Controller bedienbaar. Het is mogelijk om de eindbestemming met handgeschreven letters in te voeren, dankzij een aanrakingsgevoelig oppervlak.

Nieuwe Edition-uitvoeringen

Om de 1 Serie in de schijnwerpers te houden, komt BMW met nieuwe Edition-uitvoeringen. In september start de levering van de Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow en M140i Edition Shadow. Alle drie de versies beschikken over donkere details, waaronder LED-koplampen met zwarte inleg, donkergetinte achterlichten en een zwarte grille. 

Wel onderscheiden de uitvoeringen zich van elkaar met lichtmetalen wielen. Zo is de Edition Sport Line Shadow uitgerust met 17 inch-exemplaren, en de Edition M Sport Shadow heeft 18 inch wielen in Jet Black of Bicolour Jet Black. De M140i Edition Shadow staat op 18 inch lichtmetaal in Orbit Grey.

Leverbare motoren

Aan het motorenprogramma heeft BMW niets gewijzigd. Het benzine-aanbod begint bij de 109 pk sterke 116i en eindigt bij de M140i M Performance met 340 pk. De instapdiesel heet 114d, die 95 pk aan maximumvermogen levert. Met 224 pk is en blijft de 125d de krachtigste dieselmotor voor de 1 Serie. 

Categorieën