In 2021 ga je meer betalen voor je verkeersovertreding dan in 2020. De overheid spreekt van een inflatiecorrectie van 1.6%. Dit betekent dat de meeste bekeuringen vijf tot tien euro duurder worden. Aan de hand van onderstaande tabel kun je voor jezelf afwegen of de persoonlijke winst van de overtreding de boete waard is. Onderstaande bedragen worden overigens nog verhoogd met administratiekosten. Bezint eer gij begint.

Telefoon vasthouden€250
Door rood rijden€250
Geen autogordel dragen€150
Onnodig geluid veroorzaken€400
Rechts inhalen€250
Onnodig links rijden€150
Dubbel parkeren€100
Gehandicaptenplek bezetten€400
Vluchtstrook gebruiken zonder noodzaak€250
Geen voorrang verlenen waar verplicht€250
Niet stoppen bij een brug of spoorovergang€250
Kruispunt blokkeren€250

Maar ook de BMW-rijder wordt niet vergeten: afslaan zonder richtingaanwijzer kost €100 en bumperkleven kost tussen de €280 en €600 (!), afhankelijk van de snelheid en de afstand.

Een snelheidsovertreding wordt beboet aan de hand van de welbekende tabel, waarbij rekening wordt gehouden met factoren zoals: (i) bebouwde kom, (ii) snelweg en (iii) werkzaamheden. De boetes lopen uiteen van €12 tot €435 euro. Daarna komt de overtreding op het bureau van de officier van justitie te liggen en is de geldboete mogelijk hoger.

Mocht je onverhoopt post krijgen van het CJIB en ben je niet staande gehouden? Lees dan vooral ons artikel en beoordeel of je stappen kunt ondernemen om de bekeuring aan te vechten.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *