Toyota Yaris Bi-Tone 2017

Toyota stelde vanochtend, op digitale wijze, de vernieuwde Yaris voor. Het op één na kleinste model van het merk, is op visueel en technisch vlak aangepakt. De wereldpremière vindt plaats tijdens de Autosalon van Genève in maart.

Buiten- en binnenzijde herzien

De facelift voor de Yaris bestaat uit een nieuwe grille, voorbumper en andere lichtunits. De LED-achterlichten zijn geïntegreerd in de kofferklep, terwijl de LED-dagrijverlichting zich voortaan in de koplampbehuizing bevindt. Ook nieuw zijn de 15 en 16 inch wielen en twee carrosseriekleuren, genaamd Hydro Blue en Lava Red.

De binnenzijde wordt vanaf de update gedomineerd door nieuwe materialen. Tevens voorziet Toyota de Yaris van een, naar eigen zeggen, beter afleesbaar instrumentarium met 4,2 inch TFT-display. Verder verbeterde de Japanse fabrikant de bedieningsknoppen, en hebben de ventilatieroosters een nieuw design.

Nieuwe benzinemotor

Eerder berichtten wij al over de vervanger van de 1.3 liter benzinemotor in de Yaris. Dit blok wordt afgelost door een 1.5 liter VVT-iE viercilinder benzinekrachtbron, die maximaal 111 pk en 136 Nm koppel levert. 

De nieuwe motor bewijst, dat een groter slagvolume niet tot hogere verbruikscijfers hoeft te leiden. Ten opzichte van de 1.3 liter-versie vraagt ‘ie 12% minder brandstof, maar nam het vermogen juist met 10% toe. De gecombineerde brandstofconsumptie is 4,2 tot 5,0 liter/100 km, afhankelijk van de gekozen transmissie. De CO2-emissie bedraagt 96 tot 112 g/km.

Standaard aanwezige veiligheidssystemen

Toyota rust de Yaris standaard uit met Toyota Safety Sense. Dit pakket omvat diverse veiligheidssystemen, zoals Pre-Crash Safety System met Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning en Automatic High Beam.

Als Bi-Tone en hot hatch

Vanaf de marktintroductie wordt de Yaris ook aangeboden in de Bi-Tone-uitvoering. Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt deze versie over twee kleurentinten (bijv. blauwe carrosserie en zwart dak). Deze kleurencombinatie geldt ook voor het interieur, dat je o.a. terugziet op het dashboard, de stoelen en deurpanelen.

In Genève debuteert, naast de reguliere Yaris, ook een performance-versie van dit model. Het merk spreekt over een hot hatch met 210 pk aan vermogen, die gebaseerd is op Toyota’s WRC-auto. In januari publiceerden wij al enkele details hierover.

Categorieën