Toyota 86 Shooting Brake Concept

De Australische tak van Toyota heeft het doek getrokken van de 86 Shooting Brake Concept. Op Europese bodem kennen we de 86 beter als GT86. Uit de informatie die het Japanse merk deelde, blijkt dat Toyota nog geen productieplannen heeft, al wordt het niet uitgesloten.

Ontwikkeld in Australië

De concept-car is ontwikkeld door het designteam van Toyota Australië. Nadat GT86-productmanager Tetsuya Tada tijdens een bezoek aan Australië in november 2014 een kleimodel van de de 86 Shooting Brake op schaal zag, was hij compleet verrast. Hij gaf zijn prototypemakers de opdracht om het model te bouwen, die vervolgens compleet met de hand is vervaardigd in Japan.

Nog altijd plaats voor vier

De 86 Shooting Brake Concept heeft een lang, licht aflopend coupédak, waarbij het studiemodel nog altijd plaats biedt aan vier personen. Ten opzichte van de reguliere versie hebben de achterpassagiers meer hoofdruimte en is de bagageruimte toegenomen. Het dak van de 86 Shooting Brake is met dragers geschikt voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen en ski’s.

Productieplannen

Er bestaan op dit moment geen productieplannen. Wel geeft de productmanager van de GT86 het volgende aan: “We zeggen nooit nooit en ik zou het echt fantastisch vinden als de GT86 Shooting Brake in productie gaat”, aldus Tetsuya Tada.

Categorieën