Toyota Supra Concept

Na de verdwijning in 2002 van de laatste generatie van de legendarische Supra zal Toyota met een concept versie van een nieuwe Supra verschijnen aan de startlijn van de Goodwood HillClimb. Het concept model zal een voorbode zijn op een productiemodel die naar verwachting in oktober 2019 op de Nederlandse markt wordt verwacht.

Trouw aan de zescilinder

Bij het ontwerp van de nieuwe Supra Concept is Toyota niet afgeweken van het succes van de vorige versie. Ook de nieuwe Supra krijgt een zescilinder in lijn met achterwielaandrijving. De Supra is dan ook ontwikkeld samen met BMW, die uiteraard veel ervaring heeft met achterwiel aangedreven auto’s.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed die deze week wordt gehouden (12-15 juli) zal de Supra Concept meedoen aan de HillClimb. De wagen zal zijn uitgevoerd in de kleuren van het Toyota GAZOO Racing team (zwart, rood, en wit). Over verdere specs laat Toyota nog niet veel los. Aangezien we volgend jaar oktober al een productiemodel kunnen verwachten zal deze concept uitvoering wel al een reëel beeld gaan schetsen van wat we kunnen verwachten.

  

Categorieën