Toyota Fine-Comfort Ride Concept 2017

Tijdens de Tokyo Motor Show, dat van 28 oktober t/m 5 november 2017 duurt, presenteert Toyota de Fine-Comfort Ride Concept. Dit studiemodel rijdt op waterstof en heeft een actieradius van 1.000 kilometer.

Actieradius tot ruim 1.000 km

Met de Fine-Comfort Ride Concept, laat het Japanse automerk de verdere mogelijkheden van waterstof zien. Hij stoot alleen water uit en geen milieuvervuilende uitlaatgassen. Tanken is in slechts drie minuten geklaard, waarna je ruim 1.000 kilometer kunt afleggen.

Plaats voor zes personen

Het studiemodel meet 4.830 mm in lengte, 1.950 mm in breedte en 1.650 mm in hoogte. De Fine-Comfort Ride Concept heeft een wielbasis van 3.450 mm, waardoor het merk zes zitplaatsen kon creëren. Op de eerste en tweede zitrij zijn de zitplaatsen bovendien verstelbaar.

Toyota heeft het design van de Fine-Comfort Ride Concept laten inspireren op de vorm van een diamant, zo zegt het merk zelf. Zoals je kunt zien, zijn de wielen zover mogelijk op de hoeken geplaatst. Dit zorgt voor een ruimtelijk interieur en veel plek voor de inzittenden.

Categorieën