Toyota Tokyo Motor Show 2017

Op de komende Tokyo Motor Show 2017 laat Toyota drie studiemodellen zien, namelijk de Concept-i, de Concept-i Ride en de Concept-i Walk. De twee laatstgenoemde modellen beleven hier hun werelddebuut.

Concept-i: bekend van CES

De Concept-i was al eerder te bewonderen tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De vierzits Concept-i heeft een lengte van 4,51 meter en is door Toyota ontwikkelt om een partner te worden van de eigenaar, in plaats van alleen een vervoersmiddel. Hij leert de bestuurder te begrijpen, herkent zijn/haar emoties en beoordeelt de voorkeuren. Mocht de bestuurder zich in een gevaarlijke of stressvolle situatie bevinden, dan wordt automatisch autonoom rijden ingeschakeld.

Toyota streeft ernaar dit model rond 2020 op de weg te hebben. Na de Tokyo Motor Show wordt dit studiemodel uitvoerig getest.

Concept-i Ride: stadsauto voor rolstoelgebruikers

Rolstoelgebruikers zullen de Concept-i Ride waarderen, want met dit studiemodel kunnen ze weer genieten van hun vrijheid, aldus Toyota. De Concept-i Ride is een stadsauto geschikt voor maximaal twee personen, die is uitgerust met vleugeldeuren. Na het openen van het portier, schuift de elektrische bestuurdersstoel naar de deuropening. Hiermee wordt het instappen vergemakkelijkt voor mensen met en zonder een beperking. Het inladen van eventueel een rolstoel is eenvoudig door de grote deuropening. Men komt in dit studiemodel geen stuur en pedalen tegen, want we ontdekken alleen een joystick. De actieradius van de Concept-i Ride ligt tussen de 100 en 150 kilometer.

Drie wielen voor Concept i-Walk

Het derde en laatste studiemodel dat het Japanse automerk laat zien, is de Concept-i Walk. Toyota geeft aan, dat de draaicirkel van dit voertuig erg klein is en de omvang net zo groot is als een voetganger. Hij begrijpt de bestuurder en mocht het nodig zijn, dan grijpt hij in bij een gevaarlijke situatie. Ten slotte staat de Concept-i Walk op drie wielen en heeft ‘ie een actieradius van ongeveer 10-20 kilometer.

Categorieën