Toyota Prius Plug-in Hybrid 2016

Toyota presenteert op de New York International Auto Show de nieuwe Prius Plug-in Hybrid. Deze nieuwe plug-in hybride van Toyota behaalt een actieradius van 50 km, natuurlijk geheel elektrisch. Eind dit jaar is dit model op de Nederlandse markt te verwachten. Prijzen en verdere specificaties worden later bekendgemaakt.

Lithium-ion batterij van 8,8 kWh

Dankzij een grotere lithium-ion batterij (8,8 kWh) kan de Toyota Prius Plug-in Hybrid een aanzienlijk grotere afstand volledig elektrisch rijden. In stedelijke, drukke gebieden of bij kortere ritjes kiest de Prius Plug-in Hybrid zoveel mogelijk voor emissievrije, elektrische aandrijving. In de Prius Plug-in Hybrid werken de elektromotor en de generator samen om extra trekkracht te genereren voor zowel de acceleratie, als het verlagen van het brandstofverbruik. De elektrische actieradius is vergroot naar meer dan vijftig kilometer. Bovendien kan tot 135 km/h volledig elektrisch worden gereden. Het verwachte gemiddelde brandstofverbruik komt uit op 1,4 liter/100 kilometer, wat gelijk is aan een CO2-uitstoot van 32 g/km.

Ingebouwde zonnepanelen

Nieuw is het solar roof-oplaadsysteem, waarbij energie van de zon wordt opgeslagen in een aparte batterij. Een speciaal systeem zorgt hierbij dat het interieur verwarmd of juist gekoeld kan worden wanneer volledig elektrisch wordt gereden.

Zelfde platform als hybride-versie

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is gebouwd op hetzelfde Toyota New Global Architecture-platform als de hybride-variant. De Prius Plug-in Hybrid valt verder op door verlichting met vier LED-projectoren en anders vormgegeven LED-achterlichten.

S-Flow-functie

Om energie te besparen, heeft de automatische airconditioning een S-Flow-functie. Deze signaleert of de zitplaatsen zijn bezet. Vervolgens past het systeem de ventilatie en verwarming aan en minimaliseert de luchtstroom langs onbezette zitplaatsen. Het systeem houdt ook rekening met de ingestelde temperatuur van de airconditioning, de buitentemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de auto binnenkomt. Op basis van alle gegevens bepaalt het de efficiëntste werking.

Categorieën