Prijs nieuwe Toyota Mirai

Tweede generatie Toyota Mirai leverbaar vanaf 65.995 euro

650 km actieradius

Tankservice standaard op de Toyota Mirai Launch Edition

Geen schadelijke emissies, stoot alleen water uit

Maart 2021 in Nederland

prijst Toyota Mirai 2021

De Nederlandse marktintroductie van de nieuwe Toyota Mirai komt stapsgewijs dichterbij. De tweede generatie van Toyota’s geavanceerde waterstof elektrische auto arriveert in maart 2021 in ons land. In aanloop hiernaar maakt Toyota nu de consumentenadviesprijs bekend: vanaf 65.995 euro. Dat is een stuk minder dan de 68.400 euro die wij eerder berekend hadden. Chapeau voor Toyota!

De nieuwste generatie heeft in alle opzichten meer te bieden dan zijn voorganger met een vanafprijs die, mede door de toegenomen productiecapaciteit en bijbehorende schaalvoordelen, ook nog eens meer dan 15.000 euro lager uitpakt.

In vijf minuten 650 km range

De nieuwe Toyota Mirai is een waterstof elektrische auto van de nieuwste generatie. Een gestroomlijnde vierdeurs sedan met de uitstraling van een stijlvolle coupé. De Mirai is voortaan uitgerust met drie waterstoftanks (voorheen twee). Hierdoor – en door efficiëntie verbeteringen aan de brandstofcel – is de actieradius met circa 30% toegenomen naar 650 km WLTP. Dat is vergelijkbaar met de actieradius van een benzineauto terwijl de Mirai volledig elektrisch is zonder dat-ie aan een laadpaal moet. De Toyota Mirai tank je namelijk ook in drie tot vijf minuten vol net als een benzine- of dieselauto. Door het gebruik van onder meer carbon fiber zijn de waterstoftanks extreem sterk en veilig. Eenmaal onderweg stoot de Mirai (‘toekomst’ in het Japans) geen schadelijke stoffen uit. Er komt alleen water (damp) uit de uitlaat.

waterstof tanken

Lexus LS onderstel voor de nieuwe Mirai

De nieuwe Toyota Mirai staat op een ingekort Lexus LS platform. Dit platform heeft een laag zwaartepunt voor meer rijdynamiek door onder meer een multilink ophanging op de voor- en achteras. Daarnaast is de nieuwe Mirai achterwielaangedreven. Het onderstel biedt ook extra interieurruimte voor zowel de bestuurder als passagiers. Dat zijn er nu drie op de achterbank in plaats van voorheen twee.

“Een samenleving op basis van waterstof”

“We willen dat klanten de Mirai aanschaffen omdat het een zeer aantrekkelijke auto is, ongeacht de aandrijving”, aldus Chief Engineer Yoshikazu Tanaka. “De prestaties en rijdynamiek moeten de bestuurder een geweldig goed gevoel geven. En natuurlijk hopen we dat de Mirai een belangrijke bijdrage zal leveren aan de realisatie van een samenleving gebaseerd op waterstof.”

12% bijtelling over de hele fiscale waarde

De Toyota Mirai arriveert in maart 2021 in ons land. De prijzen beginnen bij 65.995 euro. Bij zakelijk gebruik geldt de laagste bijtellingscategorie van 12%. Bijkomend voordeel is dat de bijtelling berekend wordt over de volledige aanschafwaarde en niet tot 40.000 euro zoals bij een Battery Electric Vehicle (BEV). Dit betekent dat een nieuwe Mirai in 2021 op een bijtelling zit vanaf slechts 241 euro per maand op basis van 37,35 inkomstenbelasting.

prijst Toyota Mirai 2021

Tankservice binnen 50 kilometer

De tankinfrastructuur is in Nederland volop in ontwikkeling. In deze transitieperiode gaat Toyota de berijder ontzorgen op diverse manieren. Zo introduceert Toyota voor de nieuwe Toyota Mirai een tankservice. De Mirai wordt thuis of op kantoor opgehaald, afgetankt en weer teruggebracht. Doet ons denken aan de Red Carpet Treatment van Lexus.

De tankservice wordt standaard op de Toyota Mirai Launch Edition en geldt voor berijders in een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation.

Rijtest huidige Toyota Mirai

De nieuwe Toyota Mirai is een flinke verbetering ten opzichte van de huidige. Ruim drie jaar geleden hadden we al met de huidige (2020) Mirai gereden. We kijken uit naar een proefrit met de nieuwe (2021) Toyota Mirai. Qua prijs en specificaties zit het wel goed, de verwachtingen voor zijn opvolger zijn dus hoog gespannen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *