Toyota Century 2017

De Tokyo Motor Show is voor Toyota een thuisfeestje. Daarom toont het merk niet alleen de Tj Cruiser en GR HV Sports Concept, maar ook de derde generatie Century.

Derde generatie Century

De allereerste Toyota Century was in 1967 een feit en bleef 30 jaar lang in de verkoop. In 1997 volgde de tweede generatie, waarvan vorig jaar oktober de productie werd beëindigd. Nu is het tijd voor de derde generatie, en ook die blijft dicht bij zijn roots. Moderne techniek wordt gecombineerd met een klassieke uitstraling.

Het vlaggenschip meet 5.335 mm in lengte, 1.930 mm in breedte en 1.505 mm in hoogte. De lange wielbasis bedraagt 3.090 millimeter, waar de achterpassagiers van profiteren. De aandrijving wordt verzorgd door een smeuïge 5.0 liter V8, gekoppeld aan een elektrokrachtbron.

Hoekige LED-koplampen

De buitenzijde is gemoderniseerd, maar heeft nog altijd kenmerken van zijn voorgangers. We zien multispaaks velgen, een verchroomde grille en hoekige lichtunits met LED-techniek.

In het interieur draait het vooral om comfort. Niet voor niets beschikken de twee achterstoelen over een massagefunctie, en is er aan een premium audiosysteem met 20 luidsprekers gedacht. Er is keuze uit meerdere soorten stoelbekleding, waaronder wol en leer.

Categorieën