Kia Rio 2017

Kia heeft onlangs alle technische specificaties van de nieuwe generatie Rio bekendgemaakt. Binnenkort kan iedereen de nieuweling bewonderen tijdens de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016). Prijzen en details over de uitrusting volgen later.

Vier motorversies

Voorlopig wordt de nieuwe Kia Rio in Nederland aangeboden met vier motorversies. Zo kan de klant kiezen voor de 1.0 liter T-GDI driecilinder turbobenzinemotor met 100 of 120 pk. Beide varianten produceren 172 Nm koppel. Dieselrijders kunnen een keuze maken tussen de 70 of 90 pk sterke 1.4 liter dieselmotor. De trekkracht van de sterkste dieselversie is 240 Nm.

Afhankelijk van de gekozen variant, is de Rio verkrijgbaar met een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak, viertrapsautomaat of zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Veiligheidssystemen

Kia levert de Rio met diverse veiligheidssystemen, zoals het standaard aanwezige voertuigstabiliteitssysteem en een elektronisch stabiliteitsprogramma. Verder beschikt hij over automatische noodremassistentie met voetgangersherkenning, dat gebruik maakt van radartechnologie. Daarnaast is de Rio uitgerust met rijbaanassistentie.

Infotainmentsysteem met 7 inch touchscreen

Internetmogelijkheden in de auto zijn tegenwoordig onmisbaar. Daarom rust Kia de nieuwe generatie Rio uit met een infotainmentsysteem, dat overweg kan met Android Auto (5.1 of hoger) of Apple CarPlay (iPhone 5 of nieuwer). De bediening werkt via een 7 inch touchscreen.

De B-segmenter van Kia heeft zowel vóór- als achterin een USB-aansluiting, en is verder voorzien van verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel, een regensensor en automatisch inschakelend dimlicht. Ook cruise control met snelheidsbegrenzer en parkeerassistentie achter met achteruitrijcamera zijn te bestellen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën