De grijs kenteken regeling loopt op z’n eind. Oftewel vanaf 2025 dient er ook BPM afgedragen te worden over bedrijfswagens. Voor dit jaar heeft Subaru echter nog een BPM-vrije bedrijfswagen: De Subaru Forester Van. Volgens Subaru profiteer je daarom dit jaar nog van €12.378,- voordeel. Leuk reclameplaatje, want je moet dan wel dit jaar nog overstappen op een nieuwe. Maar wat krijg je daar dan allemaal voor?

Bijna 1.800 liter laadruimte

De Subaru Forester komt ook als Van editie enkel met een hybride aandraaflijn. In de praktijk komt dit neer op een 2.0 liter boxer, die gekoppeld is aan accu van 0.6 kWh groot. Opladen van de accu hoeft dus niet door middel van een stekker, maar gebeurd door het terugwinnen van energie uit het remmen en simpelweg door het laten draaien van de verbrandingsmotor. De combinatie van elektro- en verbrandingsmotor levert een vermogen van maximaal 150 pk en 194 Nm koppel. Volgens Subaru moet het mogelijk zijn een verbruik te halen van 8.1 liter per 100 kilometer. Oftewel net iets meer dan 1 op 12. Gezien het formaat auto geen slechte score. Want ruim is de Forester Van zeker. Doordat er geen achterbank aanwezig is, neemt het laadruim toe tot een flinke 1.779 liter. Dat is echter nog niet alles, de Forester Van mag ook nog 1.870 kilo trekken. Voor het echt zware werk is de Forester dus niet geschikt, maar zijn er voldoende andere alternatieven. De dakdragers kunnen daarnaast een last aan van 100 kilogram. Dus een klein steigertje is geen enkel punt.

Prijs Subaru Forester

Door het ‘voordeel’ van €12.378,- kost de Forester Van op dit moment €37.429,-. Klinkt goedkoop, maar dit uiteraard zonder de BTW. De Forester Van is er namelijk puur voor ondernemers, die de BTW terug kunnen vragen. Voor dit bedrag krijg je eveneens acht jaar garantie, zonder kilometer beperking. Prettig is eveneens dat de Forester Van standaard voorzien is van Symmetrical All Wheel Drive, oftewel vierwielaandrijving. Handig voor in de bouwput, of de hovenier die op een onbereikbare plaats moet komen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *