Škoda Superb 2015

Het Australische Motoring heeft van Michael Irmer (directeur Škoda Australië) vernomen, dat het merk in de toekomst een Superb RS op de markt brengt. Het model moet volgens de laatste geruchten meer dan 300 pk leveren.

Superb RS: meer dan 300 pk

De enige RS-modellen van dit moment, zijn de Octavia RS 220 en Octavia RS 230. Volgens de bron heeft Škoda plannen om het huidige aanbod uit te breiden, met onder andere de Superb RS.

De sterkste motorversie van de Superb, die momenteel in de prijslijsten staat, is de 2.0 liter TSI (benzine) met 280 pk. Het vermogen van de geplande RS-variant moet meer dan 300 pk bedragen, aldus buitenlandse media. De acceleratie van 0 naar 100 km/h zou ongeveer 5,0 seconden duren, om het imago van Škoda’s RS-label intact te houden.

Meer RS-modellen

Naast de Superb RS, bekijkt Škoda ook de mogelijkheden voor een Kodiaq RS. Op de Autosalon van Parijs in oktober jongstleden introduceerde het Tsjechische merk de reguliere Kodiaq, maar een RS-versie werd toen nog niet benoemd. Tot vandaag, want de fabrikant onderzoekt op dit moment of er een markt is voor auto’s als de Kodiaq RS.

Of Škoda een opvolger van de Fabia RS overweegt, is niet duidelijk.

Categorieën