Skoda Fabia 2018

Na enkele jaren in dienst te zijn, is de huidige Škoda Fabia vernieuwd. Begin maart is hij te bewonderen op de Autosalon van Genève (8 t/m 18 maart 2018). In de tweede helft van dit jaar rijdt de opgefriste Fabia de showrooms binnen.

Vernieuwde buiten- en binnenzijde

Zowel het in- als exterieur is weer up-to-date. Wat we ontdekken zijn nieuw ontworpen lichtunits en mistverlichting. Ook heeft Škoda nieuwe lichtmetalen wielen ontworpen, en is voortaan LED-verlichting vóór en achter leverbaar. Binnenin zien we een herontworpen instrumentenpaneel en nieuwe sierstrips voor het dashboard. Daarnaast is de Swing-uitvoering voortaan voorzien van een 6,5 inch display voor het infotainmentsysteem.

Vier benzineversies

De Fabia is te bestellen met één van de vier benzineversies. Er is keuze uit vermogens van 60, 75, 95 of 110 pk. Laatstgenoemde variant is optioneel leverbaar met een zeventraps DSG-automaat.

Nu ook grootlichtassistent

Škoda’s compacte hatchback is ook qua actieve veiligheid bijgewerkt. De Fabia profiteert nu van nog meer assistentiesystemen, zoals Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert. Op een later moment wordt ook een grootlichtassistent bestelbaar.

Categorieën