Škoda Kodiaq 2016 (teaser)

Škoda heeft de eerste, duidelijke beelden vrijgegeven van zijn grote SUV: de Kodiaq. Hoewel het model op de foto’s is voorzien van camouflage, is het lijnenspel in ieder geval goed te zien. Daarnaast brengt het Tsjechische merk alvast de belangrijkste details naar buiten.

Plaats voor zeven personen

Misschien wel het hoogtepunt van deze Škoda SUV: hij biedt plaats aan zeven personen en heeft een bagageruimte van 2.065 liter. Ook is de Kodiaq voorzien van de laatste technologieën op het gebied van infotainment. De zevenzits-SUV is uitgerust met een Columbus- of Amundsen-infotainmentsysteem met WiFi-hotspot, maar optioneel is er ook een LTE-module leverbaar voor een snelle internetverbinding voor smartphones en tablets. Tevens beschikt de Kodiaq over Care Connect-diensten voor pech onderweg en noodhulp.

Als optie levert Škoda het model met SmartLink, waarmee de bestuurder zijn smartphone kan koppelen met het infotainmentsysteem.

Motoraanbod

Het motoraanbod van de Kodiaq bestaat uit vijf motoren, waaronder twee diesels en drie benzinekrachtbronnen. De krachtigste benzineversie levert 180 pk. Hoeveel vermogen de andere motoren produceren, maakt Škoda op een later moment bekend.

De klant kan de Kodiaq bestellen met handgeschakelde zesversnellingsbak of DSG-automaat. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor voor- of vierwielaandrijving.

Debuut in Parijs

Meer informatie volgt later. Het werelddebuut vindt plaats tijdens de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016).

Categorieën