Seat Ateca X-Perience 2017

Seat onthult over één week op de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016) de Ateca X-Perience, maar heeft nu alvast het doek getrokken van het model. Volgens Seat gaat het om een ontwikkelingsoefening, al ligt de productieversie erg dicht in de buurt.

Avontuurlijke buiten- en binnenzijde

Opvallend aan de Ateca X-Perience is zijn vergrote bodemvrijheid, 18 inch lichtmetalen velgen met speciale offroad-banden, zwarte afwerking van de wielkasten en olijfgroene matte lak. Verder hebben de buitenspiegelkappen, onderste grille en remmen een oranje kleur.

Ook het interieur is voorzien van oranje accenten, maar dan in de vorm van stiknaden voor het stuurwiel, de Alcantara sportstoelen en pookknop. Daarnaast is er LED-ambianceverlichting toegepast, die in diverse kleuren ingesteld kan worden.

Standaard vierwielaandrijvijng

De Seat Ateca X-Perience kan beter overweg met offroad-terrein, wat o.a. te danken is aan de 4Drive-vierwielaandrijving. Onder de kap schuilt een 190 pk sterke 2.0 liter TDI-dieselmotor met 400 Nm koppel. Standaard is een zeventraps DSG-automaat aan de krachtbron gekoppeld.

Het is mogelijk om diverse rijmodussen te selecteren, waaronder Normal, Sport, Eco en Individual. Tot slot beschikt de meest avontuurlijke Ateca-versie, tot dusver, over het Media System met 8 inch touchscreen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën