Seat Leon 2017

Seat heeft zojuist de vernieuwde Leon-familie onthuld, bestaande uit de Leon vijfdeurs, Leon SC en Leon ST. Alle drie de modelvarianten zijn onderhuids onder handen genomen, alsmede het in- en exterieur. De sportieve Cupra-modellen worden later geïntroduceerd.

Aangescherpt uiterlijk

Het uiterlijk van alle Leon-varianten is licht aangescherpt. Dit is onder meer te zien aan de 40 mm bredere grille, die is voorzien van verchroomde accenten. Tevens zijn de koplampen en achterlichten opnieuw ontworpen, met vanaf nu volledige LED-verlichting.

Ook het interieur bleef niet onveranderd. Zo is het nieuwe 8 inch touchscreen het hoogtepunt, dat voor minder bedieningsknoppen zorgt. Hierdoor oogt de binnenzijde opgeruimder. Daarnaast paste Seat betere geluidsisolatie toe en is er voortaan regelbare LED-sfeerverlichting beschikbaar.

Nieuwe infotainmentsystemen

De vernieuwde Leon wordt leverbaar met keuze uit nieuwe infotainmentsystemen. De klant kan kiezen voor de basisvariant, namelijk Easy Connect, en de uitgebreidere Media System Navi Plus. Met de laatstgenoemde versie is het zelfs mogelijk om de telefoon draadloos op te laden. Bovendien is er ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto, hoewel dat in eerste instantie niet geldt voor het laatstgenoemde besturingssysteem.

Motoraanbod uitgebreid

Naast de vele andere vernieuwingen, is ook het motoraanbod verder uitgebreid. Zo wordt de opgefriste Leon leverbaar met de 115 pk sterke 1.6 liter TDI. Ten slotte is het mogelijk, om de bestaande 1.0 liter TSI-benzinemotor te koppelen aan een zeventraps DSG-automaat. Deze combinatie bestond nooit eerder voor de Leon en Leon ST.

Om het plaatje compleet te maken, is de Leon voorzien van nieuwe assistentiesystemen. Enkele voorbeelden zijn Traffic Jam Assist, Lane Assist en adaptieve cruise control.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën