Soms gebeurt er ineens iets waarbij je denkt: ‘oh, okay. Dat had ik niet verwacht’. Dit wordt zo’n bericht uit die onverwachte hoek. De zoon van Prins Bernhard, Sam van Vollenhoven, is zijn eigen bedrijf gestart: Sam’s Garage. Dat bedrijf gaat zich specialiseren in een nogal specifieke niche van de autowereld, namelijk het verbeteren van Jeep Wranglers.

Nichewerk

Sam’s Garage is een bedrijf wat zich, zoals ik zojuist al benoemde, specialiseert in het verbeteren en aanpassen van Jeep Wranglers. Met deze service bereikt Sam een vrij kleine doelgroep, althans, er worden niet erg veel Wranglers verkocht in Nederland. Maar Sam is ervan overtuigd dat er markt is voor hun diensten.

Zo zegt hij dat de Wranglers over het algemeen niet bekend staan om hun rijkwaliteiten. Het is allemaal prima te doen, totdat je vlot wil sturen of wat harder rijdt op de snelweg, aldus van Vollenhoven. Ook weet hij te vertellen dat de nieuwe Wrangler, de 392, 470pk heeft gekregen. Daarbij zijn de remmen ook verbeterd, maar verder niks.

Twee versies

Het bedrijf wil de rijkwaliteiten van de Jeep Wrangler dus verbeteren, en niet zomaar. Voorlopig heeft het bedrijf twee exemplaren gemaakt. Beide zijn gebaseerd op het zojuist genoemde Jeep Wrangler 392 model. De eerste heeft de standaard motor, de ‘normale’ 6,4 liter V8 HEMI met 470pk dus. Ook heeft die versie een unieke motorkap, vier echte uitlaatpijpen achterop en stalen bumpers.

Ook doet Sam’s Garage nog een schepje bovenop de 470pk die natuurlijk niet genoeg is. De Zandvoort Edition van de SG Jeep Wrangler heeft een subtiele power upgrade naar 870pk, een volledig speciaal ontworpen veringsysteem met race set-up en race remmen. Sam’s Garage noemt de Zandvoort Edition de ‘best rijdende Jeep Wrangler in de geschiedenis’.

Ook de niet-Zandvoort Edition komt met volledig nieuwe elektronische vering en gesmede stalen velgen. Ook race remmen en ‘de best geschikte banden voor dit type auto’ zijn van de partij op de SG Wrangler. Ons wordt niet duidelijk welke dit dan zijn. Beide edities komen met speciale interieur- en exterieurdetails die kenmerkend zijn voor de SG Wrangler. Denk aan leder en alcantara maar ook aan een likje verf van uitzonderlijke kwaliteit. Daarnaast zijn er bij beide versies wat cosmetische veranderingen uitgevoerd. Zo zijn er custom motorkappen en bij de Zandvoort Edition zelfs een gehele nieuwe neus.

30 Januari

U denkt natuurlijk: ‘maar hoe rijdt de best rijdende Jeep Wrangler ter wereld dan?’. Dat kan ik nu niet vertellen. Althans, nóg niet. 30 Januari zijn wij echter uitgenodigd op Zandvoort om de Sam’s Garage Jeep Wrangler aan de tand te voelen. Ik zal u daarna uitgebreid op de hoogte brengen. Dus, tot de 30e!

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *