Platte ruitenwissers

Wanneer je denkt aan auto-onderhoud, zijn de eerste dingen die je te binnen schieten waarschijnlijk het vervangen van autobanden, regelmatig olie verversen en filters vervangen, remonderhoud enz. Echter, dit zijn slechts enkele van de dingen die regelmatig moeten worden nagekeken, onderhouden of vervangen. Eén van de dingen die we vaak vergeten (totdat het begint te regenen) en welke onderdeel is van een regelmatige onderhoudsbeurt, zijn de ruitenwissers.

Ruitenwissers zijn van groot belang

Ruitenwissers zijn één van de meest essentiële auto-onderdelen. Zonder hen zou in de regen rijden onmogelijk zijn. Ze zorgen ervoor dat wij een duidelijk zicht hebben op de weg en reinigen de voorruit van overtollig vuil; zoals stof, gedroogde sporen van vieze regen, uitgesmeerde insecten, zout van de weg in de winter, enz. Het is daarom belangrijk dat de wissers altijd in goede conditie verkeren, want versleten wissers zijn niet alleen vervelend met hun piepende geluiden en onvoldoende wisprestaties. Ze zorgen ook voor een groter risico op ongelukken in al slechte rij-omstandigheden (vooral bij regen in de avond en nacht).

Helaas gaat niets voor altijd mee en dat geldt dus ook voor ruitenwissers. De meeste fabrikanten raden aan om de wisserbladen eenmaal per jaar te vervangen (het wordt aanbevolen om ze te vervangen voor het regenseizoen in jouw land, zodat je het regenseizoen altijd begint met een vers paar wisserbladen). Door de wissers eenmaal per jaar te vervangen, zijn we ervan verzekerd dat de ruitenwissers altijd in mint-conditie verkeren. Echter, eenmaal per jaar een nieuwe set wissers is slechts een aanbeveling. Het is allemaal afhankelijk van:

  • hoeveel kilometers je rijdt met jouw auto in één jaar.
  • of jouw auto buiten staat geparkeerd onder schadelijke invloeden, zoals koude winters, hete zomers en UV-stralen of geparkeerd in een garage, zonder ijskoude nachten, uit de hete zon en weg van de UV-stralen. Al deze factoren beschadigen het ruitenwisserrubber in de loop der tijd. Hoe meer de auto is beschermd tegen deze factoren, hoe langer de levensduur kan zijn.
  • in welke mate jij een perfectionist bent. Hoewel sommigen worden gestoord wanneer de wissers streepjes beginnen achter te laten, kan het anderen, sarcastisch gezegd, “weinig schelen zolang de wisserbladen nog bewegen”.

Er bestaat echter de ongeschreven regel, dat de wisserbladen moeten worden vervangen zodra we opmerken dat een duidelijk zicht door de voorruit wordt verstoord.

Welke moet ik kiezen en waar koop ik deze?

Er zijn vele fabrikanten die ruitenwissers produceren, van goed bekende en erkende merken met een enorme geschiedenis, zoals Bosch, Valeo, Trico,… tot merken die nog bezig zijn met naam maken. Eén van hen is het merk Vornitzer, maar daar hebben we het later over. Er zijn natuurlijk producten ‘zonder naam’ op eBay en andere vergelijkbare websites te koop, welke goed kunnen zijn als je het risico durf te nemen. In dit artikel verspillen we daar niet onze tijd aan, omdat er simpelweg te veel van zijn.

Zoveel fabrikanten als er zijn, zo zijn er nog meer verkopers. Eén van de meest populaire verkopers in Nederland en België is de website Ruitenwissers.com. De domeinnaam zegt het al, het is een website over ruitenwissers/ruitenwisserbladen of specifieker, het is een online winkel welke zich specialiseert in de retailverkoop van hoogwaardige ruitenwissers.

Het huidige aanbod bestaat uit Vornitzer-wisserbladen, waarvan zij zeggen dat zij een geweldige prijs/prestatieverhouding hebben en zij kunnen zelfs de meest veeleisende klanten tevredenstellen. Ze zeggen dat zij een geweldige klantenfeedback hebben over deze wissers (het percentage van retourzendingen/terugvorderingen is minder dan 1%, wat uitzonderlijk laag is voor een online winkel en de meeste retourzendingen/terugvorderingen zijn als gevolg van een verkeerde bestelling door de klant, zoals verkeerd model/jaar). Momenteel hebben zij geen behoefte aan het toevoegen van andere merken aan hun aanbod, omdat deze reeds alles te bieden hebben dat wij zouden mogen verwachten van een ruitenwisser.

Er gaan aardig wat voordelen gepaard met online ruitenwissers kopen, laten we eens kijken:

Als we besluiten om wissers te kopen bij een benzinestation of soortgelijke winkel, een die niet gespecialiseerd is in de verkoop van auto-onderdelen of wisserbladen, moeten we weten welke we moeten kiezen. Dit is tegenwoordig, wanneer er zoveel verschillende automodellen bestaan, een lastige opgave; allemaal vereisen zij andere afmetingen en connectoren voor de ruitenwissers. In dat geval moeten we weten wat we doen, of op zijn minst moet de verkoper dat weten, maar helaas is dit niet altijd het geval.

Ruitenwissers online kopen, vooral in de online winkel zoals hierboven genoemd, is zeer eenvoudig. Alleen de autofabrikant, het model en jaar van productie hoeft ingevuld te worden. De zoekmachine toont dan de juiste wissers met de juiste afmetingen en de correcte soort aansluiting. Het enige wat dan nog nodig is, is de ruitenwissers toevoegen aan het mandje, de bestelling afronden en wachten totdat het pakket aan de deur wordt afgeleverd, wat ongeveer 2-5 werkdagen duurt. De installatie van nieuwe wisserbladen op je auto neemt niet meer dan 5 minuten in beslag.

Er is nog een andere reden om online ruitenwissers te kopen bij een gespecialiseerde verkoper. Eén van de meest belangrijke onderdelen van de wisser is het rubber. En rubber, zoals we weten, is gevoelig voor veroudering. Hoe ouder het is, hoe harder het wordt. Dus, dezelfde regel die geldt voor autobanden geldt ook voor wisserbladen: hoe nieuwer de productiedatum, hoe beter. Daarom is het aan te raden om ruitenwissers te kopen bij een winkel, waar zij ‘meer dan één paar ruitenwissers per jaar’ verkopen. Bij Ruitenwissers.com verkopen ze grote hoeveelheden wissers en ze proberen, waar mogelijk, ruitenwissers aan de bieden die vers van de productielijn afkomen.

Oh, en last but not least. Er bestaat geen twijfel of je altijd ondersteuning/hulp/advies krijgt bij het kopen van een gespecialiseerde verkoper, in tegenstelling tot bij een niet-gespecialiseerde verkoper. De hoeveelheid kennis en feedback die een gespecialiseerde verkoper heeft vergaard over de jaren, waarin hij zaken heeft gedaan kan waarschijnlijk niet vergeleken worden met een niet-gespecialiseerde verkoper.

Categorieën