Rolls-Royce Dawn Black Badge 2017

In navolging van de Wraith en Ghost, introduceert Rolls-Royce ook een Black Badge-uitvoering van de Dawn. Dit weekend is het model te bewonderen tijdens Goodwood Festival of Speed. De Dawn Black Badge komt naar Nederland, op speciale bestelling welteverstaan.

Zwart vanbuiten, oranje vanbinnen

De naam maakt al duidelijk om wat voor exterieurkleur het gaat. Rolls-Royce heeft de Dawn Black Badge gespoten in een diepe zwarte kleur, bestaande uit meerdere lagen verf. De carrosserie is met de hand gepolijst, terwijl het dak in zwart canvas is uitgevoerd. Het achterdek is voorzien van zwart leder, en op de grille-omlijsting, kofferdeksel en uitlaatpijpen ontdekken we donker chroom.

Ten slotte is ook het interieur door Rolls-Royce aangepakt. Zwart leder siert de complete binnenzijde: van dashboard tot middenarmsteun en van stoelen tot deurpanelen. De donkere bekleding wordt gecombineerd met opvallende accenten in Mandarin. Deze oranje kleur zien we terug op de zojuist genoemde elementen.

30 pk meer vermogen

De Dawn Black Badge onderscheidt zich niet alleen optisch van het reguliere model. Ook op motorisch vlak is er het een en ander veranderd. Rolls-Royce heeft 30 pk meer uit de 6.6 liter V12-motor weten te persen. Dit brengt het maximumvermogen op 593 pk (voorheen: 563 pk). Tevens is de trekkracht toegenomen tot 840 Nm.

De schitterende twaalfcilinder is gekoppeld aan een achttrapsautomaat van ZF. Het Britse luxemerk belooft een topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd), terwijl de acceleratie van 0-100 km/h slechts 4,9 sec. duurt.

Categorieën