Rolls-Royce Wraith Black Badge & Ghost Black Badge 2016

Rolls-Royce nam, met de Wraith en Ghost in de Black Badge-uitvoering, deel aan de beroemde heuvelklim tijdens Goodwood Festival of Speed (23 t/m 26 juni 2016). De Black Badge-modellen zijn niet alleen te bewonderen op dit bekende evenement, maar ook te bestellen via CITO Motors in Eindhoven.

Wraith Black Badge

De Rolls-Royce Wraith als Black Badge krijgt speciaal voor de Supercar Run in Goodwood de beschikking over 70 Nm extra trekkracht, aangepaste luchtvering en een anders afgestelde automatische versnellingsbak. De 6.6 liter V12-biturbomotor produceert in de Wraith Black Badge 633 pk en 870 Nm koppel.

Zowel de binnen- als buitenzijde hebben zwarte accenten, maar voor onder andere de stoelen is ook lederen bekleding gebruikt in de kleuren Black en Mugello Red. Andere kleurencombinaties zijn ook mogelijk binnen het Black Badge-programma. De Wraith in deze speciale uitvoering staat op 21 inch wielen en beschikt, net als iedere andere Rolls-Royce, over de Spirit of Ecstasy op de neus.

Ghost Black Badge

Ook de Ghost Black Badge ontkomt niet aan zwarte kleuren in het in- en exterieur. Voor de binnenkant is eveneens lederen bekleding gebruikt, maar dan in de kleuren Black en Cobalto Blue. Het vermogen van de 6.6 liter V12-biturbomotor nam toe tot 609 pk (+40 pk), en het koppel steeg naar 840 Nm (+60 Nm).

Net zoals de Wraith Black Badge, is ook de Ghost Black Badge voorzien van een hoogglans zwarte Spirit of Ecstasy-beeldje op de grille. Daarnaast prijkt op het front het Rolls-Royce-logo in zilver op een zwarte achtergrond en is het model voorzien van diverse exterieurdetails, die donkerkleurig zijn uitgevoerd in plaats van in chroom. Tot slot heeft ook de Ghost Black Badge 21 inch velgen uit koolstofvezel en lichtmetaal.

Categorieën