Renault TreZor Concept 2016

Tijdens de Autosalon van Parijs heeft Renault de TreZor Concept voorgesteld. Na de lekkage van gisteren, zijn nu alle details omtrent dit studiemodel vrijgegeven. Het publiek kan van 1 t/m 16 oktober 2016 op de Franse autobeurs terecht, om Renault’s nieuwste creatie te bewonderen.

Nieuwe designrichting

In 2010 stelde Renault de DeZir Concept voor, een voorbode van Renault’s toekomstige designtaal. De TreZor Concept heeft volgens het merk dezelfde functie: het geeft de nieuwe designrichting aan.

Veel huidige designkenmerken zijn intact gebleven. Een voorbeeld hiervan is de C-vormige verlichting. Verder onderscheidt de TreZor Concept zich met zijn lage daklijn, futuristische styling, carbon carrosseriedelen, rode accenten, 21 en 22 inch lichtmetalen velgen en analoge meter die de tankklep vervangt.

De afmetingen komen neer op 4.700 mm in lengte, 2.180 mm in breedte en 1.080 mm in hoogte.

Drie beeldschermen

De Renault TreZor Concept heeft drie beeldschermen aan boord, met ieder zijn eigen weergave. Andere opvallende zaken binnenin zijn de enorme stoelen en het hoekige stuurwiel.

Motor uit Formule E

De TreZor Concept wordt aangedreven door dezelfde motor als in de Formule E. De elektrokrachtbron levert 350 pk aan vermogen en 380 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/h verloopt in minder dan 4,0 seconden.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën