Renault Clio R.S.16 2016

Renault heeft tijdens de Grand Prix van Monaco de speciale Clio R.S.16 gepresenteerd. Deze bijzondere concept-car is gebouwd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Renault Sport.

Onthulling in Monaco

Het idee voor het ontwikkelen van een snellere Clio R.S. ontstond in oktober 2015, en de Formule 1-wedstrijd van Monaco werd gekozen als locatie voor de onthulling.

Motor uit Mégane R.S. 275 Trophy-R

Renault Sport wist dat het chassis van de Clio R.S. een vermogen tot 300 pk aan kon, waarna werd gekeken of de 275 pk en 360 Nm sterke 2.0 liter turbomotor uit de Mégane R.S. 275 Trophy-R erin zou passen, en dat was het geval. Niet alleen de motor is afkomstig van dit model, ook het remsysteem en de dempers zijn geleend.

Gegevens van onder andere de topsnelheid, 0-100 km/h-acceleratie en brandstofverbruik zijn nog niet vrijgegeven.

Verbrede wielkasten

Ten opzichte van de reguliere Clio R.S. is de speciale R.S.16-versie 60 mm breder dankzij de verbrede wielkasten. De auto heeft sportiever vormgegeven bumpers, een andere frontsplitter ter verbetering van de motorkoeling en een forse achterspoiler, die 40 kilogram downforce genereert bij een snelheid van 200 km/h.

De Clio R.S.16 heeft exact dezelfde gele carrosseriekleur als de Formule 1-auto van Renault: Jaune Sirius. Daarnaast is het studiemodel voorzien van rode Brembo-remklauwen en 19 inch Speedline Turini-wielen met Michelin Pilot Sport SP2-banden. Met als kers op de taart beschikt de Clio R.S.16 over een Akrapovič-uitlaatsysteem met twee uitlaatuiteinden.

Ook naar Goodwood Festival of Speed

De Renault Clio R.S.16 zal, naast de Grand Prix van Monaco, ook te zien zijn tijdens Goodwood Festival of Speed, dat van 23 t/m 26 juni 2016 gehouden wordt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën