Renault Mégane R.S 2018

Renault heeft vandaag tijdens IAA Frankfurt de nieuwe Mégane R.S. gepresenteerd. Eind dit jaar is het mogelijk dit model te bestellen. De marktintroductie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2018. Prijzen volgen in een later stadium.

Nieuw ontwikkelde krachtbron

Renault voorziet de nieuwe Mégane R.S. van een 280 pk sterke 1.8 liter viercilinder turbobenzinemotor. Dit motorblok is door de Fransen opnieuw ontwikkeld. Het maximale koppel van 390 Nm is tussen 2.400 en 5.000 tpm beschikbaar.

Voor het eerst in de geschiedenis van Renault, wordt dit model leverbaar met keuze uit twee transmissies, namelijk een handgeschakelde zesversnellingsbak of zestrapsautomaat met dubbele koppeling. Bij de laatstgenoemde transmissie, in combinatie met 18 inch lichtmetalen velgen, bedraagt het brandstofverbruik volgens de NEDC-norm 6,9 liter/100 km. Dit is gelijk aan een CO2-uitstoot van 155 g/km.

Voorvleugel uit de Formule 1

De Mégane R.S. is te herkennen aan de in Gris Gunmetal uitgevoerde voorvleugel, dat ons doet denken aan de Formule 1. Daarnaast zorgen de grotere luchtinlaten voor een betere motorkoeling.

Ook de brede wielkasten aan de voor- en achterkant vallen op, want die zijn respectievelijk 60 en 45 mm breder dan de Mégane GT. De klant kan kiezen uit 18 of 19 inch lichtmetalen velgen en meerdere carrosseriekleuren, waaronder Orange Tonic en Jaune Sirius. De achterkant laat zich kenmerken door de in carrosserie gespoten achterspoiler, en het centraal geplaatste uitlaateindstuk.

Sportief interieur

Niet alleen de buitenkant straalt sportiviteit uit. Ook de binnenkant is sportief vormgegeven. De sportstoelen, die leverbaar zijn met carbon fibre weave of Alcantara-bekleding, hebben geïntegreerde hoofdsteunen. De pedalen en de versnellingspookknop zijn uitgevoerd in aluminium. Ten slotte prijkt er vanbinnen het nieuwe logo, dat door zowel Renault Sport Racing als Renault Sport Cars wordt gebruikt.

Ook als Mégane R.S. Trophy

Als laatste willen we je melden, dat de nieuwe Mégane R.S. ook als Trophy-uitvoering op de markt verschijnt. Dit model heeft onder de kap dezelfde krachtbron, maar dan met 300 pk vermogen en 400 Nm koppel. Hij staat standaard op 19 inch lichtmetalen velgen en krijgt een Cup-chassis mee.

Categorieën