Renault Koleos 2017

Renault heeft, na de eerder gelekte afbeelding, de nieuwe generatie Koleos officieel onthuld tijdens de autoshow van Beijing, dat op dit moment wordt gehouden. In het tweede kwartaal van 2017 verschijnt de Koleos op de Nederlandse markt.

Talisman als basis

De Koleos is zowel op het gebied van techniek als design gebaseerd op de Talisman. Tegenwoordig zijn alle Renault’s voorzien van het prominent geplaatste logo op het front, en dat geldt ook voor de nieuwe Koleos. Daarnaast is de D-segment SUV herkenbaar aan de grote grille en C-vormige lichtsignatuur van de koplampen.

Het model is 4,67 m lang, 1,84 m breed en heeft een wielbasis van 2,71 m.

Twee dieselmotoren

De Renault Koleos beschikt in Europa over twee dieselmotoren met een vermogen van 130 of 175 pk. De zesversnellingsbak van de Energy dCi 130 is handmatig te bedienen, de dCi 175 is gekoppeld aan een X-Tronic-automaat.

De Koleos is tevens voorzien van Renault’s intelligente vierwielaandrijving, genaamd All Mode 4×4-i. Het systeem biedt keuze uit diverse rijstanden via de keuzeschakelaar op het dashboard. In de 2WD-modus worden alleen de voorwielen aangedreven. In de stand 4WD Auto worden de aandrijfkrachten automatisch verdeeld over de wielen, maar in slechte omstandigheden met weinig grip kan de bestuurder bij lage snelheden ook kiezen voor 4WD Lock.

Bose Surround Sound-systeem

Renault levert de Koleos met lederen bekleding, verchroomde details en instelbare sfeerverlichting. Centraal op het dashboard prijkt het multimedia- en navigatiesysteem R-Link 2 met een 8,7 inch portrait touchscreen. Daarnaast is het Bose Surround Sound-systeem speciaal voor de Koleos ontworpen, met twaalf high-performance speakers en een subwoofer.

De bagageruimte heeft een inhoud van 624 liter. Met neergeklapte achterbank is een vlakke laadvloer van bijna 2.000 liter voorhanden.

Rijhulpsystemen

Verder heeft de nieuwe Koleos een uitgebreide reeks rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties, waaronder Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking, Lane Departure Warning en Advanced Traction Control, Blind Spot Warning, Park Assist en grootlichtassistent.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën