Renault is wereldwijd een flinke speler op de automarkt. Modellen die de Europese markt niet halen, zijn in andere delen van de wereld uitermate populair. Denk bijvoorbeeld aan de kleine stadsauto de Renault Kwid. Grappig detail is, dat dit model als Dacia Spring naar Europa gehaald is en voorzien van een elektrische aandrijving. In Noord-Afrika is dat weer heel gewoon om modellen die hier als Dacia verkocht worden, daar tegen te komen met een Renault logo. Nu brengt Renault een nieuw meerjarenplan naar buiten onder de klinkende naam Renaulution.

Renaulution

Uiteraard is de naam een slimme woordspeling met het Engelse Revolution. Oftewel revolutie in goed Nederlands. Feit is dat Renault met dit nieuwe internationale plan een visie heeft tot 2027. Een flinke investering van € 3 miljard, geeft wel aan hoe belangrijk dit is voor Renault. In totaal wil Renault acht volledig nieuwe modellen ontwikkelen voor de niet-Europese markten. Te denken valt dan aan Latijns-Amerika, Noord-Afrika, Turkije en India. Vijf van deze modellen komen dan beschikbaar in het C- en D-segment. Dit nieuwe moet allemaal gebeuren op een nieuw te ontwikkelen platform (multi-energy). Binnen dit platform moet het mogelijk zijn om verschillende aandrijfvormen aan te bieden. Met als uiteindelijke doel dat minstens 30 procent van de niet Europese nieuw verkopen elektrisch of hybride is, zeker voor die markten een belangrijke ontwikkeling. En een goed plan is uiteindelijk niets zonder flitsende concept, getuige de header foto van dit artikel: De Renault Niagara!

Renault Kardian

Naast een concept, heeft Renault ondertussen ook al een echt model af, namelijk de Renault Kardian. Deze compacte crossover in hjet B-segment zal in eerste instantie enkel beschikbaar komen in Latijns-Amerika. Het is daarbij overigens goed om te zien dat deze markten qua design niet worden achter gesteld ten opzichte van Europa. Zo is daar het nieuwe Nouvel’R-logo en is ook het front in lijn met de huidige Renault designtaal. Die mooie 17 inch velgen behoren daarnaast eveneens tot de mogelijkheden. En wat te denken van hippe interieurverlichting in acht verschillende kleurtjes.
Dat ook de veiligheid in die landen steeds belangrijker wordt, blijkt wel uit het feit dat de Kardian voorzien is van zes airbags en meerdere rijhulpsystemen. De Kardian komt beschikbaar met een 1.0 liter benzineblok met 125 pk en automaat met dubbele koppeling. Productie vindt eveneens plaats in Zuid-Amerika. En voor de oplettende lezer, ja deze auto is in zekere zin ook verkrijgbaar in Europa, zij het met een iets ander logo..

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *