De Mazda MX-5 en zeker de Mazda 6 gaan beide al een tijdje mee. Maar, vandaag is de dag dat hun nieuwe uitstraling en andere aanpassingen aan het gamma aan het licht komen. Niet alleen dat, er zijn ook prijzen verbonden aan al dat nieuws.

Mazda MX-5

In het modeljaar van 2023 krijgt de MX-5 nieuwe kleuren. Niet alleen voor de lak, maar ook voor de softtop én voor het interieur. Het uitrustingsniveau en de daadwerkelijke uitrusting in alle drie de uitvoeringen van de MX-5 zijn gewijzigd. Zo zijn er nu drie uitrustingsniveau ’s verkrijgbaar. De basisuitvoering is de, nu rijker uitgeruste, Prime-Line (verkrijgbaar vanaf 39,690 euro. De middelste uitvoering draagt de naam Exclusive-Line en het topmodel heet, net als de sportversie van de CX-60, Homura.

Bij de Homura met de 1.5 motor van 132pk krijg je lichtmetalen velgen van RAYS en kuipstoelen van Recaro. Dat vinden wij leuk. Deze versie is te koop vanaf 45.490 euro. De grotere motoruitvoering van 2.0 liter met 184pk krijgt nog meer Need for Speed merken in zijn uitrusting. Zo zijn de remmen van de topuitvoering van de MX-5 Homura van Brembo en de dempers van Bilstein. Daarnaast krijg je, let op: BBS velgen. Een echte tuner vanuit de fabriek dus.

Dan zijn er ook nog twee speciale smaken van de nieuwe MX-5. Ten eerste de Kazari. Deze krijgt terracotta nappalederen bekleding in combinatie met een bruine softtop of een zwarte hardtop. Deze uitvoering zou het traditionele Japan moeten symboliseren. Het moderne Japan wordt ook gesymboliseerd! Namelijk door de andere speciale editie genaamd de Kizuna. Deze krijgt een blauwe softtop of een zwarte hardtop en vanbinnen wit nappaleder. Niet gek.

Mazda MX-5 Kazari

Mazda 6

De huidige Mazda 6 gaat ondertussen ook al weer 10 jaar mee, maar krijgt nu dus de welverdiende verfrissing. Er komen vijf verschillende uitvoeringen van de 6, zowel voor de sedan als de stationwagen. De Mazda 6 in zijn geheel gaat nu 20 jaar terug, dit betekent dat Mazda een 20th Anniversary editie de wereld in brengt. Daarnaast zijn alle prestaties, functies en uitvoeringen herzien en verbeterd. De 6 wordt verkrijgbaar met de 2.5 liter met 194pk, standaard op de Homura, Takumi en de 20th Anniversary.

De goedkoopste uitvoering van de sedan begint bij 43,790 euro, dan krijg je een zestraps automaat en een ‘rijke uitrusting’, aldus Mazda. De stationwagen begint bij 45,290 euro. Ook zien we hier de Homura uitvoering terug. Deze is de sportieve versie van de 6 en voegt zwartchromen en zwartmetallic details aan het interieur toe, ook de velgen zijn metallic zwart. Die uitvoering begint bij 53.540 euro en krijgt de 2.5 liter met 194pk.

Naast de Homura, komt nu ook de Takumi naar de 6. Dit is de uitvoering gericht op luxe en stijl. Deze is uitgerust met chromen details aan de buitenzijde, de binnenzijde is voorzien van hoge kwaliteit stoelen met zwart nappaleder en zilverkleurig stiksel. Verder is het interieur gedecoreerd met echt Japans Sen-hout, suède en aluminium. De Takumi krijgt een vanafprijs van 54.290 euro en ook deze is uitgerust met de 2.5.

Mazda 6 Sportbreak 20th Anniversary in Artisan Red

20th Anniversary

Gefeliciteerd! De Mazda 6 is 20 jaar! Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat Mazda een speciale editie van de 6 uitbrengt: de 20th Anniversary editie. Deze krijgt standaard ook de 2.5 met 194pk en cilinderuitschakeling. Daarnaast krijg hij 19 inch velgen in een zilveren kleur, een mooie witte metallic kleur en een beige lederen interieur. Ook zit er een schuif- en kanteldak op. Maar, voor 150 euro kan je ook een nieuwe en exclusieve rode kleur op deze speciale editie krijgen, namelijk Artisan Red.

De 20th Anniversary sedan is verkrijgbaar vanaf 55.640 euro, de stationwagen vanaf 57.140 euro. Stel ze hier samen!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *