Porsche 911 Turbo S Exclusive Series 2017 (carbon wheel)

Porsche meldt vol trots, als eerste autoproducent ter wereld, gevlochten carbonwielen te hebben ontwikkeld. Deze lichtgewicht exemplaren zijn exclusief voor de 911 Turbo S Exclusive Series. Begin 2018 wordt het als optie aangeboden.

18 km aan carbonvezel

De carbonwielen zijn bijzonder te noemen. Ze zijn niet alleen 8,5 kilogram lichter dan de reguliere lichtmetalen velgen, maar ook 20% sterker. Ook noemenswaardig is het feit dat er in totaal 18 kilometer aan carbonvezel is gebruikt. Om dit alles te beschermen, zijn de wielen tot in de puntjes afgewerkt met een beschermende, blanke laklaag. 

Nog preciezere besturing

Volgens Porsche zorgen de carbonwielen voor nog meer rijplezier, dan dat de standaard velgen al bieden. Door het hightech materiaal wordt onafgeveerd gewicht verminderd, waardoor de banden beter over het wegoppervlak rollen. Dit zorgt voor een nauwkeurigere besturing en ook de remprestaties profiteren ervan.

De 911 Turbo S Exclusive Series wordt optioneel geleverd met carbonwielen. Kiezen kan niet, er is slechts één maat: 20 inch.

Categorieën