Pagani Zonda HP Barchetta 2017

Met de Pagani Zonda HP Barchetta is autoland een bijzondere creatie rijker. Afgelopen weekend werd hij voor het eerst getoond tijdens Pebble Beach Concours d’Elegance.

Bestemd voor de oprichter

De Zonda HP Barchetta is in veel opzichten bijzonder. Niet alleen de onderhuidse techniek, maar ook de klant is een vermelding waard. De one-off is namelijk bestemd voor de oprichter van Pagani: Horacio Pagani. Hij en zijn team hebben de Zonda omgetoverd tot de unieke HP Barchetta.

Mix van carbon en titanium

Net als de Huayra Roadster, maakt de Zonda HP Barchetta gebruik van een nieuw soort materiaal. Het is een mix van carbon en titanium, wat positieve gevolgen heeft voor het gewicht.

Carbon zien we terug op de bodykit. De sideskirts hebben grote koelopeningen en de achterwielen zijn gedeeltelijk afgedekt. Dit zorgt voor een betere aerodynamica, terwijl de grote achterspoiler meer downforce genereert.

V12 speciaal voor Pagani

De aandrijving in de Zonda HP Barchetta wordt verzorgd door een atmosferische V12-motor. Deze krachtbron is afkomstig van AMG en is uitsluitend bestemd voor Pagani. Schakelen gaat via een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Categorieën