Pagani Huayra Roadster 2017

Vanavond heeft Pagani, uit onverwachte hoek, de nieuwe Huayra Roadster gepresenteerd. De nieuwste creatie uit Italië is bijzonder exclusief te noemen: Pagani limiteert de productie tot 100 stuks. De basisprijs bedraagt € 2.280.000,- (exclusief belastingen). Op de Autosalon van Genève vindt de wereldpremière plaats.

V12-hart van Mercedes-AMG

Uiteraard gaat het bij een masterpiece als de Huayra Roadster om zowel het design als de prestaties. Iedere toekomstige eigenaar van dit model is waarschijnlijk het meest geïnteresseerd, wat er zich onder de kap schuil houdt. Daarom vallen we maar meteen met de deur in huis: Pagani voorziet hem van een 764 pk sterke V12-motor van Mercedes-AMG. Het maximumkoppel komt neer op maar liefst 1.000 Newtonmeter.

De krachtbron, die gekoppeld is aan een AMT-zeventrapsautomaat, is speciaal door de Duitsers voor Pagani ontwikkeld. Met een cilinderinhoud van 5980 cc en een gewicht van 1.280 kg, zijn topprestaties gegarandeerd. Exacte cijfers heeft de Italiaanse fabrikant niet bekendgemaakt.

80 kg lichter dan Huayra Coupé

Door de toepassing van een carbon monocoque en diverse lichtgewicht materialen, is de Huayra Roadster 80 kilogram lichter dan de coupé-versie. Dit is bijzonder, aangezien veel roadsters zwaarder worden door de hardtop-constructie. 

Het gewicht is mede door de aluminium velgen beperkt gebleven. De diameter bedraagt vóór en achter respectievelijk 20 en 21 inch, omhuld in Pirelli-rubber.

Twee dakopties

De Huayra Roadster onderscheidt zich voornamelijk met zijn te verwijderen top. Er zijn twee dakopties beschikbaar: de één is van carbon en heeft centraal geplaatst glas, de ander is gemaakt van stof. Door deze keuzes aan te bieden, gelooft Pagani elke klant tegemoet te komen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën