Voor de mensen met hooikoorts komt de leukste periode van het jaar er weer aan. Pak je stapel zakdoekjes er maar bij en ga er maar goed voor zitten. Of, koop een Opel. Zij hebben namelijk een nieuw en intelligent luchtfilteringssysteem genaamd Intelli-Air die ook hooikoortspatiënten uit de brand(netel) kan helpen.

Adem in, adem uit

Het nieuwe Intelli-Air ‘Clean Cabin’ luchtfilteringssysteem is verkrijgbaar op alle nieuwe versies van de Opel Astra. In alle uitvoeringen is het verkrijgbaar als optionele extra, behalve bij de duurste. De Opel Astra GSe (de hiervoor benoemde duurste versie) krijgt standaard het nieuwe systeem in zijn uitrusting.

Het is natuurlijk erg slim van onze Stellantis-vrienden dat ze dit systeem nu op de markt brengen en marketen. In de lente en de zomer is het hooikoortshel voor velen onder ons. Opel stelt dat een goede luchtkwaliteit niet alleen beter is voor je gezondheid, maar dat het ook nog eens te goede komt van je humeur en de verkeersveiligheid. Zo zeggen ze dat je minder last krijgt van jeukende ogen en neus, waardoor men minder afgeleid raakt tijdens het rijden.

De I van Intelligent

Het nieuwe Intelli-Air systeem is niet zomaar een fancy partikelfilter, maar het is meer dan dat. Zo zit er een monitoringssysteem in de auto die de luchtkwaliteit bijhoudt en die zorgt dat de lucht binnen de auto automatisch wordt ververst wanneer deze niet meer fris is.

Andersom geldt hetzelfde. Wanneer de buitenlucht vuil is, wordt de toevoerklep van verse lucht van buitenaf automatisch gesloten. Wanneer de kwaliteit dan omhoog gaat, gaat de boel weer open. De kwaliteit van de lucht in de auto kan makkelijk door de inzittenden worden gemonitord door een van kleur veranderende emoji op het touchscreen in de auto.

Ook kan het filtersysteem nare geuren van buiten onderdrukken en, hetgeen wat voor sommigen het belangrijkst is: het ontdoet de lucht van bijna 100% van de pollen. De filters kunnen niet schimmelen of bevriezen want ze zijn waterafstotend, ook handig. Wel moeten ze elk jaar worden vervangen voor het beste resultaat.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *