Opel Pace persconferentie 2017

Opel is sinds kort onderdeel van de PSA Group. Dit betekent een nieuwe toekomst en dus nieuwe plannen. Wat die zijn, heeft Opel zojuist bekendgemaakt.

Grootse projecten

Het merk heeft zijn toekomstplannen vrijgegeven onder de noemer ‘Pace’. Zowel Opel als PSA Group zijn erg enthousiast en hebben grootse projecten op tafel liggen. Wij zetten de belangrijkste plannen overzichtelijk op een rijtje.

1. Technologie delen

Doordat Opel is overgenomen door PSA Group, krijgt het Duitse merk toegang tot alle technologie van het concern. Dit betreffen o.a. verbrandingsmotoren, maar ook elektrische aandrijflijnen.

2. Plug-in hybride Grandland X

De Grandland X staat net in de showrooms en is leverbaar met zowel benzine- als dieselmotoren. In 2020 wordt daar een plug-in hybride-variant aan toegevoegd, oftewel: de Grandland X krijgt een benzine- én elektrokrachtbron.

3. Elektrische Opel Corsa

Opel heeft nog meer groot nieuws bekendgemaakt: er is een volledig elektrische Corsa in aantocht. In 2019 komt de nieuwe generatie op de markt. Eén jaar later volgt het geëlektrificeerde model.

4. Platforms van PSA Group

Dat Opel intensief gaat samenwerken met PSA Group, wordt nogmaals bevestigd. Zo staat vast, dat vanaf 2024 alle Opel-modellen gebaseerd zullen zijn op gezamenlijke PSA Group-platforms. De nieuwe Combo is waarschijnlijk het eerste model, die hier gebruik van maakt.

5. Meer nieuwe modellen

Tot slot laat Opel enkele details van nieuwe modellen doorschemeren. Zo belooft het merk een nieuwe SUV, die gebaseerd is op het EMP2-platform. De productie hiervan start in 2019 te Eisenach (Duitsland). Ook kunnen we rekenen op een nieuw D-segment-model. Deze zal eveneens gebruikmaken van het EMP2-platform. 

Categorieën