Opel Insignia Sports Tourer 2017

Opel heeft de nieuwe generatie Insignia Sports Tourer onthuld. In december werd al de Insignia Grand Sport voorgesteld, maar vanaf de tweede helft van februari wordt hij vergezeld door de stationwagon-variant. Eind deze maand start namelijk de verkoop, terwijl de wereldpremière plaatsvindt op de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017). In de tweede helft van 2017 staat ‘ie bij de dealers.

Langer dan voorheen

Net als bij de Insignia Grand Sport, werd de Monza Concept voor de Sports Tourer als inspiratiebron gebruikt. Vooral het front en de achterzijde zijn hier een goed voorbeeld van. Opvallend zijn de koplampen met optionele IntelliLux LED Matrix-verlichting en LED-achterlichten. 

Qua lengte is de Insignia Sports Tourer flink gegroeid. Opels vlaggenschip meet voortaan 4.986 mm, wat 7,3 cm langer is dan eerst. De hoogte is daarentegen afgenomen tot 1.483 mm (-31 mm), waardoor het model ietwat sportiever oogt. Achterpassagiers kunnen tevreden zijn: de wielbasis nam met 9,2 centimeter toe t.o.v. zijn voorganger.

Grotere bagageruimte

In vergelijking met de vorige Insignia Sports Tourer, heeft de nieuwe generatie een 100 liter grotere bagageruimte. Er is in totaal plaats voor 1.640 liter aan koffers en andere materialen.

Binnenin vinden we tevens de nieuwste versie van het IntelliLink-infotainmentsysteem. De klant kan kiezen uit diverse systemen, die allen Apple CarPlay en smartphone-integratie ondersteunen. Daarnaast beschikt hij over Opel OnStar, een WiFi-hotspot voor max. 7 apparaten, Automatic Crash Response en Stolen Vehicle Assistance.

Tot 200 kg lichter

Dankzij een nieuwe, lichtgewicht constructie, is de Insignia Sports Tourer tot 200 kg afgevallen (afhankelijk van de gekozen variant). Waarschijnlijk is de gewichtsreductie in het voordeel van het brandstofverbruik, al moeten de verbruikscijfers dat nog uitwijzen. 

Ook nieuw is het vierwielaandrijvingssysteem, dat in de Insignia-familie debuteert. Specificaties over de motoriseringen zijn nog niet vrijgegeven, maar mogelijk ontvangen we die binnenkort. Opel geeft echter wel aan, dat de Insignia Sports Tourer zal worden aangeboden met meerdere benzine- en dieselmotoren en een nieuwe achttrapsautomaat.

Categorieën