Opel Corsa elektrisch

Opel is alweer toe aan de zesde generatie van zijn populaire Corsa. Om aan te geven dat Opel gelooft in een elektrische toekomst, is het eerste model van de Opel Corsa elektrisch. De benzine- en dieselversies worden later geïntroduceerd.

Normale elektrische auto

Tot nu toe waren elektrische auto’s vaak grote luxe-auto’s of kleinere, maar vaak vreemd uitziende auto’s met een beperkte bruikbaarheid. Langzaamaan zien we meer “normale” elektrische auto’s komen, en de Opel Corsa-e is daar een goed voorbeeld van. Is dit de voorbode van massale elektrificatie van het Nederlandse wagenpark?

Iedereen kent de Opel Corsa natuurlijk al als een klein maar fijn autootje. De zesde generatie is hierbij geen uitzondering: dit autootje is duidelijk herkenbaar als Corsa. De lijnen zijn wat strakker, het oogt allemaal wat moderner maar het is onmiskenbaar een echte Corsa. Hij is iets lager dan de vorige Corsa, maar omdat de stoel ook lager is, gaat dit niet ten koste van de hoofdruimte.

Opel Corsa volledig elektrisch

De nieuwe Corsa-e is volledig elektrisch. De elektromotor levert 136pk en Opel belooft een actieradius van 330 kilometer. Deze elektrische motor wordt gedeeld met modellen van Peugeot en Citroën/DS, die tot dezelfde familie behoren. Opladen kan thuis aan de stekker, middels een wallbox of bij een snellader. Kies je voor het laatste, dan is de 50kW-accu in 30 minuten tot 80% opgeladen. Via de app kun je checken of de accu’s al vol zijn.

Er zijn drie rijstanden beschikbaar. In de ECO-stand ligt de nadruk op het vergroten van de actieradius. Kies je de Sport-stand, dan voelt de Corsa-e directer en dynamischer. Dit gaat dan wel weer ten koste van het bereik. De accu’s liggen onder de vloer, wat zorgt voor een laag zwaartepunt. Dit heeft een positieve invloed op het rijgedrag.

Compleet uitgerust

Het dashboard is volledig elektrisch. Er is keuze uit een 7- of 10-inch infotainmentscherm met Opel Connect. Uiteraard is de Corsa-e leverbaar met de laatste snufjes zoals LED-verlichting voor, die automatisch dimt bij tegenliggers. Ook adaptive cruisecontrol en dode-hoekdetectie is aanwezig, en verkeersborden worden door camera’s gelezen en weergegeven op het dashboard.

Interessant is ook de Opel flank guard, dat al eerder op andere Opel-modellen leverbaar was en nu ook op de Corsa. Dit systeem bewaakt de zijkant van de auto met camera’s tijdens het manoeuvreren om schades te voorkomen.

De Corsa-e zal vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar zijn

Categorieën