Opel Ampera-e 2017

Op de komende Autosalon van Parijs stelt Opel de geheel elektrische Ampera-e voor, zo maakte het Duitse merk vandaag bekend. Het nieuwe model van Opel biedt plaats aan vijf personen.

Specificaties

De Ampera-e zal voornamelijk in de smaak vallen bij zakelijke rijders, vanwege zijn lagere bijtelling van 4%. Dit is te danken aan de volledig elektrische aandrijving.

De elektromotor levert een vermogen van 204 pk en 360 Nm koppel. Hoeveel tijd de Ampera-e nodig heeft voor een sprint van 0 naar 100 km/h is niet bekend. Wél benoemt Opel de acceleratie van 0 naar 50 km/h, waar hij 3,2 seconden over doet. De topsnelheid bedraagt 150 km/h.

Volgens Opel biedt de Ampera-e een grotere actieradius dan de meeste concurrenten. Specifieke gegevens hierover zijn nog niet vrijgegeven.

IntelliLink-infotainmentsysteem en Opel OnStar

Opels Ampera-e is uitgerust met de nieuwste generatie van het IntelliLink-infotainmentsysteem. De bestuurder en passagiers profiteren onder meer van een WiFi-hotspot voor maximaal zeven mobiele apparaten en is er Opel OnStar aanwezig, dat o.a. hulpdiensten inschakelt in geval van nood.

Ten slotte biedt het van Apple CarPlay voorziene IntelliLink-systeem inzittenden toegang tot muziek en films.

Categorieën