Renault Symbioz 2017

Eerder deze maand gaf Renault een teaserafbeelding prijs van een nieuwe concept-car. Onlangs is het doek hiervan verwijderd en weten we alles over de Renault Symbioz.

Futuristische uitstraling

De Symbioz is een bijzonder studiemodel. Hij heeft een futuristische uitstraling, maar dat is niet alles. Door zijn lage daklijn, lijkt hij langer dan de foto’s doen vermoeden. Echter geven de officiële afmetingen duidelijkheid: de Renault Symbioz is 4,7 meter lang. De breedte meet 1,98 m, de hoogte 1,35 m.

Uiteraard haalde hoofddesigner Laurens van den Acker verschillende designtrucjes uit. Zo heeft de voorzijde een glanzende lak, terwijl de achterkant in mat is uitgevoerd. Tevens ontdekken we vertrouwde designkenmerken van bestaande Renault-modellen, zoals de C-vormige LED-dagrijverlichting.

Plaats voor vier

Met de Renault Symbioz wordt vooruitgeblikt naar het jaar 2030. Dit is ook aan het interieur te zien. Er is ruimte voor vier personen, die allemaal plaatsnemen op een individuele stoel. Ondertussen kan de bestuurder alle voertuiginformatie aflezen op een 80 cm breed OLED-scherm.

Het studiemodel is in staat autonoom te rijden. Wanneer deze stand is ingeschakeld, verdwijnt het stuurwiel in het dashboard. Vervolgens trekken de pedalen zich 15 centimeter in.

681 pk sterke elektromotoren

Renault voorziet de Symbioz van een volledig elektrische aandrijflijn, bestaande uit twee elektromotoren. Het gezamenlijke vermogen bedraagt maar liefst 681 pk, de maximale trekkracht ligt op 660 Nm. De acceleratie van 0-100 km/h duurt 6,0 seconden, al is de topsnelheid niet bekend.

Het rijbereik komt uit op ruim 500 kilometer, te danken aan het 72 kWh-accupakket. Voor 80% opladen duurt minder dan 20 minuten, wat overigens automatisch kan via een inductielaadsysteem.

Categorieën