Skoda Karoq 2017

Škoda heeft vandaag de nieuwe Karoq onthuld. De compacte SUV van het merk is eind dit jaar verkrijgbaar. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Nieuwe designtaal

Eind april j.l. heeft Škoda de allereerste beelden van de nieuwe Karoq naar buiten gebracht. Amper twee weken later konden we je al meer laten zien. Vandaag is hij dan eindelijk in zijn geheel gepresenteerd, met alle informatie en beelden.

De compacte Karoq is te herkennen aan Škoda’s nieuwe designtaal. Het nieuwe front is voorzien van hoekige koplampen, die optioneel leverbaar zijn met Full LED-techniek. De achterlichten en rem- en mistlampen profiteren eveneens van LED-verlichting.

De nieuwe Karoq wordt standaard geleverd met 16 inch lichtmetalen velgen, maar tegen meerprijs zijn ook 17, 18 en 19 inch wielen bestelbaar.

Bagageruimte tot 1.630 liter

De Karoq meet 4.382 mm in lengte, 1.841 mm in breedte en 1.605 mm in hoogte. Dankzij de lange wielbasis van 2.638 mm, biedt de auto veel binnenruimte. Dit komt natuurlijk voor de inzittenden en hun bagage goed uit. Over bagage gesproken: de compacte SUV heeft een bagageruimte van 521 liter, wat eenvoudig is uit te breiden tot 1.630 liter. Door de achterste zitrij om te klappen, ontstaat er in no time een grotere kofferruimte.

Als de Karoq wordt geleverd met de optioneel verkrijgbare VarioFlex-achterstoelen, dan varieert de bagageruimte van 479 tot 588 liter. Dit systeem bestaat uit drie losse stoelen, die eenvoudig zijn te verschuiven, maar ook compleet zijn te verwijderen.

Benzine- en dieselmotoren

De nieuwe Karoq wordt in ons land leverbaar met twee benzine- en drie dieselversies. Alle motoren zijn te koppelen aan zowel een handgeschakelde als automatische transmissie, met uitzondering van de sterkste diesel. Een DSG-automaat is voor deze motorisering standaard.

De 1.0 liter TSI (115 pk en 200 Nm) dient als basismotor, terwijl de 1.5 liter TSI (150 pk en 250 Nm) de sterkste benzinekrachtbron is. Het gemiddelde brandstofverbruik van de genoemde motoren bedraagt 5,1-5,2 liter/100 km (CO2-uitstoot: 117-119 g/km).

Het aanbod dieselmotoren omvat een 1.6 liter TDI (115 pk en 250 Nm) en 2.0 liter TDI (150 pk en 340 Nm). Daarnaast is er de 190 pk sterke 2.0 liter TDI beschikbaar, waarbij de aandrijving geschiedt over alle vier de wielen. Gemiddeld verbruiken de dieselversies 4,4-5,3 liter/100 km. Dit is gelijk aan een CO2-emissie van 115 tot 138 g/km.

Karoq op de digitale toer

Škoda biedt zijn nieuwste cross-over aan met veel digitale mogelijkheden. Zo is de Karoq te bestellen met een volledig digitaal instrumentarium en infotainmentsystemen als Swing, Bolero, Amundsen en Columbus. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard, behalve op de Swing.

Tevens installeert het Tsjechische merk een fiks aantal assistentiesystemen. Denk bijvoorbeeld aan adaptieve cruise control, Emergency Assist, Blind Spot Assist en Front Assist. Daarnaast is Driver Alert te verkrijgen op de Karoq. Dit hulpsysteem monitort of de bestuurder voldoende geconcentreerd is om te rijden.

Categorieën