Lamborghini Aventador S Roadster 2018

Over minder dan één week gaat IAA Frankfurt van start. Lamborghini onthult aldaar de Aventador S Roadster, in navolging van de coupé-versie. In Europa start de prijslijst bij ruim € 300.000,- (exclusief belastingen).

740 pk en topsnelheid van 350 km/h

Onder de kap zijn er geen verschillen te bespeuren tussen de Aventador S en Aventador S Roadster. De aandrijving wordt verzorgd door een 740 pk sterke, atmosferische 6.5 liter V12-motor met 690 Nm koppel. Hierdoor neemt de acceleratie van 0-100 km/h maar 3,0 sec. in beslag, terwijl de topsnelheid 350 km/h bedraagt. Schakelen gebeurt via een zeventrapstransmissie.

De ‘S’ achter de naam staat voor tal van technische verbeteringen. De Lamborghini Aventador S Roadster beschikt over een nieuw vierwielaandrijvingssysteem, alsmede een herziene actieve ophanging. Ook is er een nieuwe rijmodus toegevoegd, genaamd ‘Ego’. Hiermee kan de bestuurder het karakter van de auto geheel naar eigen hand zetten, waaronder tractie en stuurgedrag.

Indrukwekkend voor het oog

Op aerodynamisch vlak is er veel veranderd, maar wat bleef is het indrukwekkende design. De Aventador S Roadster ontving een geoptimaliseerde, actieve achtervleugel. Uiteraard komt dit de neerwaartse druk ten goede bij hoge snelheden. Tevens probeert Lamborghini het gewicht binnen de perken te houden met koolstofvezel elementen. De buitenspiegelkappen, zijskirts en diffuser zijn van dit materiaal vervaardigd.

De opengewerkte Italiaan is voorzien van lichtgewicht hardtop-dakpanelen. Ze wegen minder dan zes kg, en zijn standaard uitgevoerd in matzwart koolstofvezel. Daarnaast zijn er andere kleuropties en vijf interieurconfiguraties beschikbaar.

Categorieën