Peugeot Instinct Concept 2017

Peugeot heeft, voorafgaand aan de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017), de Instinct Concept gepresenteerd. Het studiemodel werpt in blik in de toekomst, en toont vooral de mogelijkheden van autonoom rijden.

Vier rijstanden

Met de Instinct Concept wil Peugeot zijn kennis en voortgang, op het gebied van autonoom rijden, aantonen. Het is mogelijk om zowel de bestuurder als het systeem de auto te laten bedienen. Er zijn in totaal vier rijmodussen, twee voor zelf rijden (Drive Boost of Drive Relax) en twee voor autonoom rijden (Autonomous Sharp of Autonomous Soft). 

Onder de lange motorkap vinden we een plug-in hybride-aandrijflijn, met 300 pk aan vermogen. Momenteel houdt Peugeot zijn lippen stijf op elkaar, als het gaat om meer technische details.

Interieur past zich aan

Peugeot belooft dat de bestuurder de baas blijft. Hiermee bedoelt het Franse merk de handelingen, die via het 9,7 inch touchscreen werken. Met dit aanraakscherm is het niet alleen mogelijk om van rijstand te wisselen, ook een verkeersdeelnemer inhalen kan met dit systeem.

Wanneer van rijmodus wordt gewisseld, past het interieur zich hierop aan. Zo verdwijnt het stuurwiel op het moment dat de autonomous-stand wordt ingeschakeld, en komen de stoelen in een andere positie te staan.

Categorieën