Bentley Continental Supersports 2017

Bentley heeft vandaag officieel de Continental Supersports gepresenteerd. In de loop van 2017 verschijnt de topversie als coupé en convertible op de Nederlandse markt. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Sterkste Bentley tot nu toe

Met een motorvermogen van 710 pk, is de nieuwe Continental Supersports de sterkste Bentley tot nu toe. Het maximumkoppel bedraagt 1.017 Newtonmeter, wat voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden zorgt. In het geval van de convertible, kost het 3,9 seconden voor dezelfde sprint. De topsnelheid komt uit op 336 km/h (coupé) en 330 km/h (convertible).

De Continental Supersports wordt aangedreven door een 6.0 liter twin-turbo W12-krachtbron. Deze motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat van ZF, en brengt zijn vermogen middels vierwielaandrijving over op de weg.

21 inch gesmede lichtmetalen wielen

De Continental Supersports is voorzien van 21 inch gesmede lichtmetalen wielen en diverse zwarte accenten. Dit is o.a. van toepassing op de grille, koplampen, achterlichten en raamomlijsting. Tevens ontdekken we een koolstofvezel achterspoiler en diffuser, die voor de nodige gewichtsbesparing zorgen.

Het tri-tone interieur kan als echte eyecatcher beschouwd worden. Bentley wisselt zwart af met kleuren als wit en rood, dat wordt gecombineerd met een glanzend ruitjespatroon op het dashboard. Er is veelal gebruikgemaakt van lederen bekleding, maar ook Alcantara is her en der te zien. Tot slot prijken op verschillende plekken gestikte Supersports-emblemen, om aan te duiden dat je de topversie van de Continental bezit.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën