Audi TT RS Coupé en Roadster 2016

Audi heeft tijdens de Beijing Auto Show de nieuwe TT RS Coupé en TT RS Roadster gepresenteerd. Met een vermogen van 400 pk is de nieuwe Audi TT RS de krachtigste TT ooit. In het najaar zal de verkoop starten.

60 pk meer vermogen

De nieuwe Audi TT RS Coupé en TT Roadster hebben maar liefst 60 pk meer vermogen dan het voorgaande model. Dit komt omdat Audi beide modellen heeft voorzien van een nieuwe 400 pk sterke 2.5 liter TFSI vijfcilinder turbomotor. De TT RS heeft 480 Nm aan koppel, dit wordt bereikt tussen de 1.700 en 5.850 toeren per minuut. De Coupé sprint in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h, de Roadster doet er 3,9 seconden over. In de TT RS Roadster kan bovendien met één druk op de knop het elektrische dak worden geopend of gesloten tot 50 km/h.

Grote luchtinlaten

Audi’s TT RS Coupé en TT RS Roadster zijn te herkennen aan de agressief ogende voorzijde, grote luchtinlaten, lage voorspoiler en vaste achterspoiler.

Aluminium of koolstofvezel sierdelen

Het interieur van de nieuwe TT RS kan worden voorzien met aluminium of koolstofvezel sierdelen en RS-logo’s. Net als bij de Audi R8 kan de bestuurder de motor direct vanaf het stuurwiel starten. Met behulp van extra satellietknoppen kan het karakter van de TT RS worden afgestemd op de persoonlijke voorkeuren aan de hand van vier rijstanden, van comfortabel tot extra dynamisch.

Audi Virtual Cockpit

De instrumenten zijn volledig gericht op de bestuurder. De volledig digitale Audi Virtual Cockpit met zijn 12,3 inch grote scherm toont alle belangrijke gegevens, van de gereden snelheid tot het toerental van de motor en aanwijzingen van het navigatiesysteem. Een speciaal RS-scherm toont informatie met betrekking tot de bandenspanning, het koppel en de g-krachten. Als het maximale toerental wordt bereikt, geeft een schakelindicator het advies om op te schakelen met de peddel aan het stuurwiel of de pook. Hiervoor dient de handmatige modus te zijn ingeschakeld voor de transmissie met dubbele koppeling, die korte overbrengingen heeft in de lagere versnellingen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën