Toyota Land Cruiser 2017

Eerder kondigden wij al aan, dat de nieuwe Toyota Land Cruiser op IAA Frankfurt debuteert. De Japanners hebben hun belofte waargemaakt en geven alle details vrij. De levering start op 15 november vanaf € 69.575,- (inclusief BTW en BPM). ZZP’ers betalen € 31.895,- (exclusief belastingen).

Opnieuw ontworpen

Ondanks het nieuwe design, oogt de Land Cruiser vertrouwd. De grote grille met verchroomde spijlen is gewijzigd, alsmede de lichtunits. Tevens is het zicht naar voren verbeterd, dankzij de nieuw ontworpen motorkap met diepere uitholling. Daarnaast maakt de nieuwe Toyota Land Cruiser gebruik van een ladderchassis, net als zijn voorganger. Hiermee is hij beresterk en mag hij liefst 3.500 kg trekken.

Land Cruiser als drie- of vijfdeurs

Ook qua afmetingen is er nieuws te melden. De nieuwe Land Cruiser meet nu 4.840 mm in lengte, een toename van 60 millimeter. Toyota biedt zijn grote SUV ook aan als driedeurs, die 4.565 mm lang is. De minimale bodemspeling bedraagt 215 mm, de driedeursversie heeft iets minder bodemvrijheid: 205 mm.

Het leveringsprogramma is verder uitgebreid met nieuwe 17 of 19 inch lichtmetalen velgen. Tevens is het kleurenaanbod verrijkt met Midnight Emerald Blue, Vintage Brown en Avant-Garde Bronze metallic.

Lager gepositioneerd touchscreen

Het interieur is eveneens onder de loep genomen. Toyota voerde enkele verbeteringen door, zoals het lager gepositioneerde 8 inch touchscreen en betere materialen. Het instrumentenpaneel is nu voorzien van een 4,2 inch TFT-scherm, waarop o.a. het brandstofverbruik is af te lezen.

De klant kan kiezen uit diverse interieurstijlen. Zo is de binnenzijde leverbaar in zwart met donkergekleurde houtlook, beige met lichtgekleurde houtlook of Brown Redwood.

Eén motor, twee transmissies

Qua motorisering is er slechts één optie: de 177 pk sterke 2.8 liter D-4D viercilinder dieselmotor. Het maximumkoppel bedraagt, afhankelijk van de gekozen transmissie, 420 of 450 Nm. Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of zestrapsautomaat. 

De acceleratie van 0 naar 100 km/h verloopt in 12,1 sec. (handbak), terwijl hij er met automaat 12,7 sec. over doet. De topsnelheid ligt op 175 km/h, het gemiddelde brandstofverbruik is 7,4 liter/100 km. Dit is gelijk aan een CO2-uitstoot van 194 g/km.

Categorieën