Mercedes-Benz CLS 2018

De Los Angeles Auto Show is sinds gisteren geopend voor de internationale pers, waar Mercedes-Benz de nieuwe CLS voorstelt. Het model is alweer toe aan de derde generatie, en verschijnt in maart 2018 op de Nederlandse markt.

Gestroomlijnde CLS

Qua uiterlijk doet hij ons denken aan de fraai gelijnde Mercedes-AMG GT. De nieuwe CLS is voorzien van de bekende diamond grille en hoekig gevormde lichtunits. Ook maakt hij een gestroomlijnde indruk, wat door de lage Cw-waarde van 0,26 wordt bevestigd.

De binnenzijde oogt erg modern, mede dankzij de widescreen cockpit. De Duitsers hebben gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen, wat je o.a. ziet aan de houten afwerking en lederen bekleding. Tevens valt de sfeerverlichting (met 64 kleuren) op, die je tegenkomt op de ventilatieroosters, portierenpanelen en het dashboard. De bagageruimte meet maar liefst 520 liter.

Drie motorversies

Mercedes-Benz biedt drie motorversies aan. Men kan kiezen voor de CLS 350 d 4Matic, CLS 400 d 4Matic en CLS 450 4Matic. Het zijn allemaal zescilinder motoren met 4Matic-vierwielaandrijving. Het vermogen varieert van 286 tot 367 pk, waarbij laatstgenoemde motorisering wordt ondersteund door een elektrokrachtbron (EQ Boost). Hierdoor is een kortstondige vermogensboost van 22 pk en 250 Nm mogelijk.

Technologie uit vernieuwde S-Klasse

De S-Klasse loopt qua veiligheidstechnologie voorop bij Mercedes-Benz. De compleet nieuwe CLS profiteert hiervan, aangezien hij diverse assistentiesystemen leent. Standaard beschikt de vierdeurs coupé over actieve remassistent, actieve spoorassistent, Attention Assist, snelheidslimietassistent en Pre-Safe. Ook standaard is Pre-Safe Sound, dat inzittenden qua gehoor voorbereidt op een ongeluk.

Categorieën