Mercedes-Benz A-Klasse 2018

Mercedes-Benz heeft onlangs de compleet nieuwe A-Klasse gepresenteerd in Amsterdam. Een order plaatsen kan vanaf maart, terwijl de levering deze lente van start gaat. Op de Nederlandse prijzen is het even wachten.

Designkenmerken van nieuwe CLS

Hoewel het een geheel nieuwe generatie betreft, zien we toch overeenkomsten met zijn voorganger. Een mooi voorbeeld is de diamond grille met het prominente Mercedes-logo. Opvallend zijn de nieuwe LED-koplampen en achterlichten, die identiek zijn aan de nieuwe CLS. Qua velgformaat kan men kiezen uit 16, 17, 18 of 19 inch.

Het interieur maakt een gigantische stap voorwaarts. Er zijn drie displayvarianten beschikbaar, namelijk twee van 7,0 inch, één van 7,0/10,25 inch of twee van 10,25 inch. Bij laatstgenoemde lijken de schermen in elkaar over te lopen.

Drie motoren

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is bestelbaar met keuze uit drie motoren. Onderaan de ladder vinden we een 116 pk sterke A 180 d, gekoppeld aan een zeventraps DCT-automaat. Benzinerijders kunnen kiezen voor de A 200 (163 pk) of A 250 (224 pk), allebei met een automatische transmissie. Eerstgenoemde benzinemotor is ook leverbaar met een handgeschakelde zesbak.

Veiligheidssystemen uit de S-Klasse

Op gebied van actieve veiligheid, is de A-Klasse helemaal up-to-date. Het model maakt gebruik van veel veiligheidssystemen uit de S-Klasse. Denk o.a. aan Active Distance Assist Distronic, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist en Active Brake Assist. 

Tot slot is Mercedes’ kleinste model optioneel te bestellen met MultiBeam LED-lichtunits. Iedere koplamp bestaat uit 18 individuele LED’s. Halogeen-koplampen zijn standaard aanwezig, gecombineerd met LED-dagrijverlichting.

Categorieën