Hyundai i30 Wagon 2017

Het was natuurlijk te verwachten: na de komst van de nieuwe i30 hatchback, onthult Hyundai enkele maanden later de compleet herziene i30 Wagon. Hij beleeft zijn werelddebuut tijdens de Autosalon van Geneve. Vanaf 1 juli staat ‘ie bij de Hyundai-dealer.

Compleet herzien design

In september vorig jaar heeft Hyundai het doek verwijderd van de compleet nieuwe i30 hatchback, en daarom kan ook de Wagon-variant niet achterblijven. Ook dit model is door Hyundai goed onderhanden genomen. De i30 Wagon meet 4.585 mm in lengte, 1.465 mm in hoogte en 1.795 mm in breedte, terwijl de wielbasis uitkomt op 2.650 mm.

Hyundai’s nieuwe i30 Wagon is te herkennen aan de nieuwe Full LED-koplampen en -dagrijverlichting. Net zoals de i30 hatchback, is ook dit model compleet in het nieuw gestoken en zijn er bijna geen details van de vorige generatie te ontdekken. De nieuwe honingraat grille is daar een goed voorbeeld van. 

Bagageruimte van 602 liter

Het design van de Wagon-variant is, ten opzichte van de vorige generatie, slanker geworden. Maar dit betekent niet dat dit ten koste gaat van de bagageruimte. De kofferbak heeft een inhoud van 602 liter (voorganger: 528 liter), maar als de achterbank volledig is neergeklapt, heeft men 1.650 liter (voorganger: 1.642 liter) ter beschikking. 

Drie motoren

Het merk levert de i30 Wagon met keuze uit twee benzinemotoren. De 1.0 liter driecilinder T-GDI (120 pk) en de 1.4 liter viercilinder T-GDI (140 pk). Ten slotte is er voor de dieselrijder ook een 1.6 liter CRDi-dieselmotor met 110 pk beschikbaar.

Veiligheidssystemen zijn standaard

Aan de binnenkant van de i30 Wagon komt men verchroomde afwerkingslijsten en een groot 8,0 inch touchscreen tegen. Het infotainmentsysteem ondersteunt bovendien Apple CarPlay, Android Auto en Live Services. De bestuurder kan alle navigatie-, connectiviteits- en mediafuncties bedienen, zonder dat hij/zij de ogen van de weg houdt. 

Verder is er keuze uit twee audio-installaties. Eén daarvan heeft een 5 inch LCD-scherm, Bluetooth-connectiviteit, My Music-functionaliteit en een geïntegreerde achteruitrijcamera.

De Wagon-variant wordt standaard voorzien van vele veiligheidssystemen. Denk hierbij aan Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist en Lane Keeping Assist System.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën