Nog een Plug-In Hybrid. Het was zo simpel een aantal jaar geleden, maar de markt voor hybrides is flink gegroeid! Ook Cupra gaat half elektrische auto’s op de markt brengen. De eerste die je binnenkort in Nederland kunt kopen is de Cupra Formentor e-Hybrid. Met de derde plek bij de Europese ‘Car of the Year’ verkiezing is de Formentor e-Hybrid het overwegen waard!

Twee in één klap!

Cupra introduceert niet één, maar zelfs twee hybride versies van de auto. Het gaat om de Formentor e-Hybrid met 150kW (204pk) en de Formentor VZ e-Hybrid met 180kW (245pk). Cupra beschrijft de hybride Formentor als dé rijdersauto onder de Plug-In hybride SUV’s.

Meer (half)elektrisch rijplezier dan ooit tevoren

Naast dat de Formentor een compleet nieuw model is van Cupra, is het ook het eerste volledig door Cupra zelf ontwikkelde model! Het doel van de Formentor was om het beste uit een perfomance auto te halen, met de voordelen van een SUV. Dat wat een auto praktisch maakt voor alledaagse behoeftes, heeft Cupra stijlvol en sportief verpakt.

Met slechts 27 punten achter de uiteindelijke winnaar, krijgt de Formentor de derde plek bij de jaarlijkse zoektocht naar de beste auto van de Europese markt. Met 239 punten heeft Cupra erkenning gekregen voor het potentieel. De Europese vakjury ziet toekomst in het jonge Spaanse merk.

Uitrusting

De Formentor VZ is onder andere uitgerust met Adaptive Chassis Control (DCC), wat optioneel aan te vinken is bij de Formentor e-HYBRID. Met dit systeem kan de auto automatisch de vering per wiel veranderen, aan de hand van de rijomstandigheden en de gekozen rijmodus (van Comfort tot Sport). Verder kan je kiezen tussen 18 of 19 inch lichtmetalen velgen. De hybride Formentor is standaard uitgerust met ‘Brake Booster’; een snelle en directe rem. Uiteraard helpt dit remsysteem bij het terugwinnen van energie.

Voor meer informatie kunt u meer lezen op Cupra website.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *