Nissan GT-R Nismo 2016

In navolging van de vernieuwde GT-R, komt Nissan met de gefacelifte Nismo-variant op de proppen. De GT-R Nismo ontvangt nagenoeg dezelfde updates als de reguliere versie: een bijgewerkt uiterlijk en diverse technische aanpassingen.

Exterieur vernieuwd

Opvallend aan het vernieuwde exterieur is de vergrootte donker chromen V-motion grille voor meer motorkoeling. De voorbumper is opnieuw ontworpen en bovendien gemaakt van koolstofvezel. De grote achterspoiler, wat de downforce van de GT-R Nismo ten goede komt, is onveranderd.

Herzien interieur

De binnenzijde van de GT-R Nismo is flink verbeterd. Zo biedt de meest sportieve uitvoering van het GT-R-gamma een luxer interieur, dat onder meer bestaat uit een herzien dashboard, Recaro-kuipstoelen van carbon en een stuurwiel en middenarmsteun van de stof Alcantara. Het hoogtepunt van de vernieuwingen die Nissan vanbinnen heeft doorgevoerd, is de reductie van knoppen voor de bediening (eerst 27, nu 11 stuks). Het touchscreen is 8 inch groot en toont grote pictogrammen van alle functies.

Technische updates

De 600 pk sterke 3.8 liter V6-motor bleef ongewijzigd. Om het rijgedrag nog verder te verfijnen, pakte de ingenieurs van Nissan de schokdempers, veren en stabilisatoren aan. De handling is door de genoemde aanpassingen en extra downforce verder vooruitgegaan. Het testwerk werd verricht op de Nürburgring, waar dit model uiteindelijk in zijn geheel is voorgesteld.

De Nissan GT-R Nismo is verkrijgbaar in vijf verschillende carrosseriekleuren. De assemblage vindt plaats in Tochigi (Japan), de motor wordt in elkaar gezet te Yokohama (Japan).

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën